compassola.blogg.se

Naturen

Publicerad 2017-08-29 14:21:00 i Allmänt,

 
  Hej från skogstrollet, för så kan man nog kalla mig. Här bor jag med skogen som granne, kläderna är ofta ganska trollaktiga och håret är rufsigt. Det är verkligen avkopplande att dra på sig gamla bekväma kläder, för ofta får jag lust att gå ut och fixa på gården eller i vedlidret, men att vandra i skogen är något jag gärna också gör. 
  Uppe på bilden ser ni stenen där jag ofta satt och mediterade för minst 55 år sedan. Jag hittade den på naturens dag, som vi firade med flaggan i topp förra lördagen. Som barn satt jag nog mest i en gunga på stranden, för har alltid gillat att se på vatten. Men den här stenen fanns i en glänta i blåbärsskogen, och där satt jag då jag tog paus i plockandet, men också annars kunde jag vandra dit för att bara njuta av naturen. Idag är platsen invuxen och mossan har tagit över. Den finns inte på mitt område, men Gläntan är också ett av våra forna blåbärsställen. Pappa plockade också mycket kantareller här, och det gör vi ju ännu. 
 
 
  Stormarna fäller träd ibland, men granen bredvid har inte gett upp utan fortsätter att växa kramad av en rot. Det är liksom jag; visst har det stormat ibland, men jag fortsätter lite tilltufsad och starkare. Har tydligen alltid varit en tänkare, som behöver få vara i lugn och ro ibland. Jag trivs bra med lugnet här, fast jag nog saknar mera socialt liv ibland. 
  Skogen ger inte bara avkoppling och närmat, utan största delen av uppvärmningen av stugan. Nu har jag sågat alla 10 träd som Bjarne fällde, vedlidret är fullt och utanför finns både färdigt huggen ved, men en hög som väntar till nästa vår. Jag är glad att värmen kom i augusti, för annars skulle nog veden, som var reserverad för den här sommaren redan tagit slut. Nu har jag mera ved i lager, men hoppas att nästa vår ska bli normal eller riktigt varm.
 
 
 Sommaravslutningen som firades på lördag var kylig, men det ser ut som om början av hösten blir varm. Jag har börjat förbereda mig för flytt till stan i nästa vecka. Kommer att bo där två veckor, och efter det kommer jag hit och fixar undan för vintern. Undrar om jag ska ta datorn med till stan, men tror inte det blir så mycket tid över för skrivandet. Inte har jag varit värst inspirerad nu heller, men det känns bra att ha stommen klar. Nu blir det att "krydda" texten, och hoppeligen har jag mognat under året. 
  Det bästa är ändå att vara en glad amatör, utan press och krav på något märkvärdigt resultat. Jag håller väl på och finslipar texten tills något annat viktigare dyker upp. Njut av naturens skönhet!
CarolaWB
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela