compassola.blogg.se

Glada dagar

Publicerad 2017-02-25 15:52:00 i Allmänt,

 
  Hola från glada dagar.
 
  Citronerna mognar och livet ler, samtidigt som vi hör olika mindre trevliga nyheter. I spanska nyheterna har det hela veckan pratats om korruptionen, och kungens syster Christinas inblandning i den. Det är hennes man och några andra, som haft lite kontakt med skatteparadisöar. En politiker på Gran Canaria fick också avgå i fjol pga samma orsak, så det tycks vara lika överallt, vad beträffar makt och pengar.
 
  Jag har funderat över hur de inte tar tillvara solenergin på den här ön, eftersom här är ca 344 soldagar per år. Det beror på att öns ledande politiker har så mycket aktier i oljeindustrin, så de har förbjudit att el produceras med solenergi, och det används diselolja i stället. I den här dalen har Cardenas en anläggning, som har solpaneler på taket, och i vårt komplex har det också diskuterats om solpaneler som skulle värma poolen. Nu produceras ca 25 % av elen på ön med vindkraft, men det ska stiga till 40 %. Om de skulle få använda solenergin, så skulle de vara självförsörjande. Tänk vad idiotiskt det här maktsystemet är, och hur många som inte fattar bättre, utan röstar på de rika utan att förstå vad det innebär. 
 
 
  Så här svart-vitt var det i går, då caliman igen var här. Det här är den bruna caliman, som inte ger några besvär åt mig, men de som har astma klagar nog. 
  På vår ö var de olika häftiga nyheter förra veckan: De tog fast några som planerade ett terroristattack, polisen lyckades också få fast några som lurade turister på pengar, och så var det ju också de livsfarligt giftiga maneterna, men de har endast varit på Maspalomasområdets stränder. Vi har skyddade vikar här som har pirar på båda sidor, men jag har nog tyckt att det varit skönt med poolen nu. Temperaturen i poolen har varit normal, + 25 den här veckan, och jag tycker inte så bra om sand längre. Det lär inte ha varit någon trängsel i vattnet vid Amadores stranden på torsdag, eftersom den har mera strömmar från havet. 
 
  Maneterna kom med stormen som vi hade för två veckor sedan, och de är så giftiga att man ska ringa 112 om man ser en. På PDI stranden lär det ska ha legat en massa döda fiskar, som har dött då de träffats av maneterna 😩 . Giftet kan också vara dödligt för människan, eftersom man kan dö av smärtchocken. 
 
 
  Den här veckan har vi fått läsa om en norrman, som lurat andra morrmen på pengar, då han lekt mäklare, så det finns nog problemfall i alla länder. Jag kan väl ännu tillägga, att de där skurkarna som polisen tog fast i förra veckan, inte kommer från de länder åt vilka Trump vill ge inreseförbud. 
 
  Den här veckan hade vi omväxlande väder, och jag fick lite midsommarfiilis. Köpte Abbas sill i dill, potatis, en kruka färsk dill och jordgubbar hade jag redan. Nog kan man ju tycka att jag tjyvstartat, eftersom det är fyra månader kvar, men gott var det nog. I går kokade jag en grönsakssoppa med mycket finklippt dill. Bilden uppe lyckades jag fånga just när "midsommarsolen" försvann. Det blir ofta häftiga brytningar när det finns moln. 
 
  Min glada granne kom tillbaka i måndags, efter att ha varit i Oslo några veckor. Det var roligt att ses igen, och nu sitter vi här och förbättrar världen på våra terrasser. Synd bara att citronträdet inte växer på vårt komplex, så vi kunde ta och sätta av dem i våra gintonics 😄 
 
  Nu har jag planterat ut den ena julstjärnan i rabbatten, men den är nog lite sjabbig, så får kanske åka till soptippen snart. Jag planerar redan vad jag ska så och plantera längs kanten på terrassen i höst. Undrar om jordgubbarna kunde trivas här, och minitomater? Lite örter ska det nog bli, och blommor förstås. 
 
 
  Det blir nog lika med mitt odlande som skrivandet; bara för glädjens skull och för eget bruk. Den här veckan har jag inte skrivit några långa stunder, men de har varit effektiva, och jag har börjat få fason på kapitlet om åldersdiskriminering. Ändrade namnet för tyckte åldersrasism lät lite för häftigt i dessa rasistiska tider. 
På tal om det så kan jag berätta, att den här lilla ön nyligen tog emot en båt med flyktingar, och här är allt frid och fröjd. De åkte ut och hjälpte dem i land, och tog hand om dem. Inte några protester trots att arbetslösheten är hög här, ca 25 %, och ungdomsarbetslösheten är nära 50 %. 
 
Sköt om er och varandra! 
CarolaWB
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela