compassola.blogg.se

Svalare vindar

Publicerad 2017-01-29 21:10:00 i Allmänt,

 
  Hola mina följare!
 
  Ute i världen blåser det kalla vindar men även här på ön var det två svala dagar, men i dag har vi fått njuta av sol och värme igen. I går skulle jag promenera till Taurodalen men gångvägen var så dålig att jag vände om. I stället träffade jag några trevliga turister som hörde sig för hur det är att bo på ön. Det är så roligt med glada och spontana människor, som njuter av livet och är nöjda även då solen går i moln.
 
  I dag var jag på väg upp i bergen till Norske plassen men hamnade ner i närmaste hamn. Jag har rätt slitna sandaler och började undra om de håller en tur i den ojämna terrängen. Jag såg mig själv skuttande på en fot ner för branterna, och det kändes inget vidare. Visst har jag fina jogginsskor här, men tyvärr skadade jag tånageln under packningen i höstas, och det tyrcker på nageln när jag har skor. Efter min tur till Finland under julen var nageln sjuk i flera veckor, men det är skönt att jag klarar mig utan skor här. Snart har den sjuka delen vuxit bort och då ska jag väl kunna använda skor igen.
 
  Uppe ser ni en del av hamnen, och jag konstaterade att jag aldrig bekantat mig med den på riktigt. Där finns rätt många båtar i olika storlek, och de flesta har spansk flagg. Det är roligt att öborna har möjlighet att ha egna båtar, så att de kan ta sig ut på havet och njuta. Har förstått att det också är en gästhamn för dem som vill ta i land en tid. Här finns det inte några bojar utan alla kastar ankar från fören. Det var också trevligt att ta en titt på deras segelbåtar, som har en lite annan modell än i Finland. Här är det ofta hög sjö så det behövs bastanta båtar.
 
 
  Jag upptäckte också några nya restauranger som serverar många fiskrätter. Här är ju vacker kvällsol så det ska bli trevligt att slå sig ner och äta någon kväll. I en restaurang nära hamnen samlas Fredagsklubben, och dit ska jag ta mig någon fredag kväll och kolla läget. Tiden går så oerhört fort och nu är det är bara två månader kvar tills jag blir flyttfågel igen.
 
 
  Fiskar fanns där också i stora stimm, men jag har ingen aning om vad det är för sorts fiskar. De små och stora höll sig i egna stimm, och det ser ut som om de dansar i solen. Ute på piren fanns det pojkar som metade och de drog nog upp fiskar ibland.
 
 
  Fast man inte behöver ta upp båten till vintern här så är det tydligen tiden då båtarna fixas i ordning, men det var ingen trängsel på det området. Här slipas en båt så att dammet yr, och blå färg är mycket vanlig för mindre båtar.
 
  Eftersom jag fått en fråga av Anonym angående varför jag inte rekommenderar Wojtek Symanski som mäklare här på ön, så vill jág svara att jag inte svarar på anonyma frågor. Men nu svarar jag här: han anser att alla hans kunder är idioter, är oärliga och ljuger. Det var endast möjligt att betala hyran svart på kontoret. Han pratade hotande, sexistiskt och kvinnofientligt. Det som dessutom kom ur hans mun titt som tätt, var hur hán skulle ligga med alla som anländer på natten, hur alla knarkar och uppför sig opassande. Han har inte uppfört sig trovärdigt så jag litar inte på honom. Om man har jobbat som mäklare i Stockholm med exlkusiva lägenheter i hela sitt liv, och i pensionsålder flyttar ner hit för att starta nytt kontor trots att man inte kan spanska, får det mig också att undra vad som är egentliga orsaken. Det är kanske Wojtek eller hans kompis som är Anonym, men här är nu svaret.
 
  Jag ska senare skriva i bloggen om mina erfarenheter, och vad som är bra att tänka på och ta i beaktande då man vill hyra lägenhet här. Det är klokt att välja en stor mäklarbyrå som har lång erfarenhet, där mäklarna också behärskar spanska så att de kan prata med ägarna och olika servicemänniskor och få ärenden skötta. 
Må väl!
Carola WB
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela