compassola.blogg.se

Tid för klara tankar

Publicerad 2017-05-29 13:48:00 i Allmänt,

 
  Hej från ett lugnt och vackert paradis. Även om det väl bör finnas nån orm i alla paradis, föredrar jag enbart någon snok i stranden. Dit ner har den nämligen flyttat nu när det blev varmare, och nån huggorm har jag inte sett mera. Här är bara ett koltrastpar, hackspetten, svanar, gäss, kråkor, göken som gal och haren som kommer i skymningen. 
 
 
  Havsörnen dök upp en kväll igen, undrar om det är den som tagit huggormarna som försvann en natt, men det finns väl andra som gillar ormstek. De hade ju hunnit bli solstekta.
 
 
  Vädret har varit omväxlande, men i morse när jag vaknade var det varmt, och det doftade sommar första gången. Björkarna susade så skönt och blommorna som jag planterat doftade efter regnet. Satt byket i maskinen och förde mattorna ut på balkongen. Jag fick lust att ha storstädning uppe nu, eftersom det är så varmt att man kan öppna fönsten och tvätta dem, utan att hela stugan blir utkyld. Mest har jag ju städat undan efter Musse som härjat nere, men nu är det tydligen sluthärjat. Kanske borde jag inte skriva så för de har lovat nattfrost, och då är det väl nån ny musse som kommer in och värmer sig. 
 
 
  Pionerna fick nya stöd för nu växer de med fart. Trots att jag varit rätt lat och suttit och njutit av grönskan, har jag alla dagar gjort lite nytta också. Den här veckan ska allt städas inomhus, för sen ska jag ta itu med vassen som börjat växa. I år har jag planerat att jag ska skära bort den före den blir hög, för då är blir det mycket tyngre. Gräset ska också klippas första gången snart, och maskrosorna slår ut överallt. Det finns ogjorda uppgifter överallt, men det som jag ogillar mest är fjolårets vass som ligger på stranden. Härtills har jag skyllt på den kalla vinden som blåser på stranden, men i nästa vecka fixar vi bort den med Sofie. På morsdagskortet stod det att det ingick också ett "slavjobb" i gåvan. Om man är två går det lätt att lasta vassen på en presenning, och dra bort den tillsammans. 
 
 
  Det har funnits tid för klara tankar, och jag har bla tänkt på att trots att mitt andra parsdis finns nära Afrikas kust, finns där inte några farliga djur vid husknuten. Här finns det fästingar som kan ha verkligt farlig smitta, men också huggormens gift är inget att leka med. Dessutom finns det getingar som försöker bygga bo överallt nu. Myggorna är ju inte heller så trevliga, men har inte ännu träffat på en enda i vår. Och senare på sommaren har vi alla giftiga svampar i husknuten, och då tänker jag främst på barn som kan börja "koka soppa". Så är det med trygga Finland, och nu har det ju också varit många björnar och vargar, som tom har rört sig i städer i södra delen av landet.
  Jag har också funderat över andra skillnader mellan mina hemland, men det skriver jag om senare. Nu väntar fönstren där uppe på att bli tvättade.
  Det var så roligt att vara på Felicias vårfest och få sjunga Den blomstertid nu kommer; det gav rätt sommarfiilis åt en glad pensionär. 
Skön början på sommaren! 
CarolaWB
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela