compassola.blogg.se

Ljuset

Publicerad 2018-06-16 14:00:00 i Allmänt,

 
  Hej från ljusa midsommartider. Jag är inte så superförtjust i ljusa nätter, för jag blir inte sömnig på kvällen. Har löst problemet med mörkläggning: rullgardiner som stänger ut ljuset. Det känns konstigt att dra ner dem när det ännu är helt ljust ute. Men sen sover jag riktigt gott ibland till kl. 9.30, vilket betyder att jag missar de fina mornarna.
  Nu blir det slut på det två dagar i veckan, eftersom landets enda butiksbåt börjar köra igen. Mösundet är första stället den anländer till vid niotiden. Då får vi färskt bröd från Borgå, nyrökt skärilax och supergoda jordgubbar från Majvik, Sibbo. Men mycket annat kan vi köpa där, för de har ett stort sortiment. 
 
 
  I morgon kommer Felicia på sommarbete, så det blir nog annars också ny ordning här. Nu får jag ta paus i korrekturläsandet och det kan vara riktigt bra. Felicia gillar att det händer saker, men hon är bra på att hitta på sysselsättning, så det gäller för mommo att hänga med. 
 
 
  De nya blommorna har tagit sig och växer på fullt. Inte tycker jag att det är tråkigt att de kom sent i år, för nu har jag verkligen njutit av dem. Några har kanske fått lite köldskador under de kalla nätterna i förra veckan, men hoppeligen orka de överleva. 
 
 
  Första fästingen har jag tagit bort från benet, och en liten huggorm krälade över stigen. Allt är med andra ord som det brukar, men lusten att såga eller kärra upp veden minskade. Det får bli paus från det nu också.
 
 
 
  Jag har i alla fall fått alla fönster tvättade på nytt efter målningsarbetet. Blev så glad i veckan, då jag hörde om en som inte tvättat fönstren på tre år i stugan. Skönt att det finns människor som inte jäktar på med alla "måsten." Tyvärr blir fönstren så smutsiga här att jag måste tvätta dem alla år, för annars tror jag att det är dimma alla dagar. 
 
 
  Jag hör ju till dem som inte tar någon stress över helger: var och när man firar dem. Sofie lämnar landet över midsomma så nu ska vi fira lite i förskott. Inte kan man fira ljuset och grönskan förmycket.
Glad Midsommar! 
CWB
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela