compassola.blogg.se

Frustande grannar

Publicerad 2018-05-29 13:12:02 i Allmänt,

 
  Hej från sköna morgonstunder. Alla dagar börjar med spegelblankt hav, fågelsång och ibland vaknar jag tidigt av älgarnas frustande vid husknuten. Det är mäktiga djur när man får se dem på några meters avstånd. Tyvärr har jag inte fått dem på bild ännu, för jag är rätt yrvaken den tiden. Det bästa med pensionärslivet är, att jag kan sova så länge jag vill, och inte behöver stiga upp genast då jag vaknar. Jag sover med öppet fönster, så jag ligger och lyssnar på fågelsången. 
 
 
  Idag steg jag upp kl 7 och åkte tidigt till stan och handla. Jag blev lite förvånad då jag steg på bussen på hemvägen, och kortavläsaren visade att jag hade giltig resa. Busschaffören var glad och sade att den är i kraft en timme, och menade att jag varit snabb med handlandet. Det hade jag inte alls, utan jag hade tagit det extra lugnt, och det var 1,5 h sen jag stämplat. Jag tänkte att visst är det lite roligt, när inte allting funkar i det här landet heller. 
 
 
  I går kom jag ett litet steg frammåt med boken, för då skickade jag iväg berättelsen som ska översättas till spanska. Före det satt jag länge vid datorn och läste och ändrade, men till sist förstod jag, att nu måste jag bara sätta punkt. Det kändes helt bra när det var gjort, och nu tror jag det blir lättare att komma till punkt med övriga texten också. Ännu har det hänt saker som bör komma med, men det blir inte mycket text. Den kommer med i Slutord, som jag ju inte alls sku skriva. Nu undrar jag hur det går när jag sätter punkt för den? Åtminstone skrev jag redan sista sidan färdigt, för att eliminera  risken att det ännu blir text.
 
 
  Jag njuter inte så mycket av det fina vädret, för nu har jag så mycket på gång ännu. Huset är tvättat på utsidan och hoppeligen är det snart nymålat. När jag räknade alla fällda träd blev det 30 stammar. Nu har jag sågat över 20 stycken så är på god väg. Det finns mycket myggor i år, som surrar omkring mig när jag sågar på mornarna eller kvällarna då det är svalt. 
 
 
   I fjol var det ju svalt mest hela tiden så inte klagar jag, men lite vind sku köra bort myggorna. Torkan gör att jag nu måste vattna ordentligt, och önskar faktiskt alla jordbrukare regn. Värmerekordet för inte bara trevliga saker med sig, och blåbären behöver också snart lite vatten för att inte torka bort. Vi tycks leva med överdrifter mest hela tiden. Jag borde väl börja vattenjogga, för snart är det alger som håller oss bort från vattnet. Blir det här klagovisa nu? Jag har i alla fall inte sett någon huggorm eller fästing ännu så .....
 
  
  Allting växer med otrolig fart och det är svårt att hänga med. Gräset har jag klippt en gång och det var högt på fuktiga ställen. Jag borde få älgarna att beta där. Snart har det mesta blommat färdigt, men jag väntar ännu på blommorna till lådorna och krukorna. De kommer i nästa vecka då målningsjobbet är färdigt. Visst är det bra med torrt målanväder i alla fall.
Ha det gott!
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela