compassola.blogg.se

Klädkod

Publicerad 2019-02-26 16:02:00 i Allmänt,

 
 
Hola, så här ser det ut när jag just nu sitter under parasollet och njuter av spanskt kaffe efter lunchen. Jag hade druckit cappuccino några dagar men idag måste jag få riktigt kaffe. Mörk sockerfri chockad till hmmmm. Det är gudagott att leva. Fast lite kyligt är det idag efter värmeböljan. 
 
 
  När det varit ca + 30 är knappt + 25 svalt för mig om det blåser. Efter tre dagar med riktigt svag vind har ostan friskat i igen. Men ingen farlig calima mera. När det var som värst var det över 200 men igår var det redan runt 100. Också det är för mycket eftersom gränsen går vid 50. Jag har installerat en app så jag har koll på värdena. Till exempel Peking har samma värden mest hela tiden, som vi har här vid calima. 
 
 
  Den här mannen handlade i en matbutik i CC SA på söndagen. Barn som var här på sportlov berättade åt mommon att de sett en naken man i butiken, men mommon trodde först när hon såg bilden på FB. En man startade en diskussion ang klädkod, eftersom han hade sett en ung man gå omkring med skjortan i handen i matbutiken. När han bad ynglingen klä på sig skjortan, kom pappan fram och skällde ut honom: "du säger inte till åt min son vad han ska göra bla bla bla". 
 Kvällen före hade ett annat par varit ute och äta på en restaurang, där det kom in ett par med bara överkroppar som slog sig ner vid bordet bredvid. Kvinnan hade nog bikini/bh, men det mesta vällde över. 
  Diskussionen gick het i tråden på FB, men det flesta tyckte det är bra att saken tas upp. Det handlar ju inte ens att ta seden dit man kommer, för jag vet inget land som har sådana klädkoder i matbutiker, restauranger, bussar, taxin eller på gatorna. Det finns ett stort område för nudister några km västerut, så alla som vill kan vara nakna här. Jag tycker att alla borde ha så mycket bildning att de vet vad som är lämpligt. Det är de här respektlösa människorna som gör att öborna har fått sina attityder om oss, och det är inte lätt att förändra dem. 
 
 
  Jag klarade av caliman bra den här gången. Tog det lugnt me Kjell Westö på balkongen, och några kortare turer i poolen. Bara lite slem i halsen blev det nu, men efter en lång joggningstur på lördagen kände jag lite i lungorna, så det är nog bäst att lyda myndigheternas rekommendationer om att undvika hård träning utomhus.
  Nu har jag äntligen hittat en nästan helt sockerfri (utan sötningsmedel) läsk, som är supergod att ha när det är varmt. Jag kan dricka alkohol igen utan att få problem i kroppen, men jag märkte på fredagen när jag var ute och firade med en kompis, att jag inte mera bryr mig om vin. Här kan man inte beställa ett litet glas vin, för de häller upp ett fullt, men man behöver ju inte dricka allt. Jag åt lax på planka igen en gång, för den är bara såååå god på Tre ❤️❤️❤️. Här i lilla Stockholm kan vi äta på Mälaren också; mycket god mat och fin betjäning där med. Men jag föredrar nog att äta kanarisk mat, men då får man ta sig lite länge bort. 
 
 
   En annan diskussion på FB gällde klagande ang caliman. Själv tycker jag det är bra att sanningen kommer fram, eftersom det är nyttig info för dem som planerar att flytta hit. Om man har astma eller problem med hjärtat, är de här öarna kanske inte lämpliga. Men det finns knappast något ställe på jorden där allting är perfekt hela tiden. Själv behöver jag bara återkalla känslan jag hade på juldagen, då det blåste och regnade i Helsingfors, så förstår jag att jag mår mycket bättre här. Det finns luftrenare att köpa, och jag har med mig munskydd om det blir tät calima. Jag tycker det verkar som om den här udden inte är den värsta platsen, för jag minns hur tät caliman kunde vara i Barranco Agua la Perra. Men det kan hända att det var värre calima de åren. I vinter har allting varit lagom: ingen hård storm eller skyfall ännu. Tror faktiskt att det regnat mera i PR än i SA det här vinterhalvåret. Jag minns inte mera när vi fick regn, men 
för ett tag sen då de lovade regn kom det inte en droppe.
Hoppas att ni alla har det lagom vart ni än må befinna er!
CWB 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela