compassola.blogg.se

Fredagsmys

Publicerad 2019-01-30 21:17:00 i Allmänt,

 
  Hola från + 27. Nu har jag haft fredagskänsla allt sedan förra fredagen. På torsdagens kvällspromenad hände det plötsligt något med mitt högra knä. Det kändes som om något gav efter, och så började det småningom värka. Min kompis tyckte att vi skulle ta en taxi men vi var på strandpromenaden rätt nära, så jag tyckte att jag nog kan gå hem. Jag tog en värktablett till natten och sov gott. Sen ändrade jag alla mina planer, så det blev ingen tur till mandelblomsfestivalen. Om jag har lust kan jag åka upp till Tejedas festival den här lördagen, men mandelblommorna har blommat ut redan.
 
 
  Först tyckte jag det var tråkigt att vara så mycket hemma och bara ta turer i poolen, men nu har jag redan fått kompisar bland öborna som jag chattat med, och som kommer och hälsar på mig. Mest på engelska men också på spanska, och det är roligt att märka upprepningens effekt vid inlärning. Nu förstår jag redan ganska mycket, men jag har ju haft tid för översättning. Det är roligt att kunna fråga öborna om olika saker, för det ger en bra inblick av livet här. 
 
 
  Lite har jag korrekturläst på boken, men det är underligt hur tiden går snabbt nu. Det blir ofta små pratstunder med nån granne, så turerna upp till poolen tar ofta en timme. Här är mornara så vackra att jag blir och sitta på balkongen. Men det är underbart att äga så mycket tid, och jag har lärt mig att leva i stunden.
 
  
  Så väntar jag också på att lägenheten ska bli ledig; där som jag kanske bor fom 1.9. Ägaren ska måla lite där så den kommer att vara ledig nu ett tag. Där lär ska finnas bättre kök med ugn och annars är den bättre utrustad. Det blir mera aftonsol om jag flyttar dit, men jag slipper vinden på balkongen. Allt kan man inte få och jag kommer att ha nära att gå ner till poolen, om jag vill äta frukost i solen. Så blir det väl när Sofie kommer antar jag. Men jag förstår nog att hen som är här ca tio dagar, vill ta vara på alla solstrålar.
 
 
  Själv sitter jag mest under parasollet, och då behöver jag inget solskydd. Jag har börjat sticka igen och på klubben har det startat en ny grupp för oss. Det är roligt att dela tankar medan vi sitter och drar våra varv. Jag skulle träffa en människa som är journalist just då mitt knä blev dåligt, så det fick jag inhibera. Det var tänkt att hen skulle kolla spanska texten i boken, för där lär ska vara sådant som inte är helt ok. Jag undrade nog hur översättaren, som inte är translatstor, inte alls behövde fråga mig om något. Han hade frågat frun i stället men hon visste väl inte hur jag hade menat. Förr eller senare ska det bli ordning på den storyn också. Jag märker att den här avslappnade manana-stämningen har börjat bita på mig. Allt brukar ordna sig på något sätt i alla fall, så varför hänga upp sig. 
"Ta det lugnt, det ordnar sig aldrig" sa vi på en arbetsplats där det ofta strulade till sig. Och enligt nyheterna från Finland så är det riktigt illa inom privata åldringsvården, men det är ingen överraskning för mig. Som man bäddar får man ligga heter det. Och landet ser också ut att vara rätt så insnöat, med mycket trafik-kaos i både luft och på land. I dag blev det bilder från en tur på stranden som jag gjorde i förra veckan. Det är så roligt med glada färger på båtar tycker jag. 
Bädda ner er i sköna varma sängar nu i vinterkylan!
CWB
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela