compassola.blogg.se

Storm och elavbrott.

Publicerad 2017-04-29 16:21:00 i Allmänt,

 
  Hej från musparadiset! 
  Den här stugan gillar "vinterhyresgästerna" verkligen, men så kalla som nätterna varit så förstår jag det nog. Men börjar bli lite trött på deras "visitkort" som de lämnar efter sig. Nu hoppas jag verkligen att vädret ska bli varmare i maj och att jag kan går ur vinteride, som jag upplever att jag varit i sen jag flyttade ut hit till ön. Den här veckan har det nog varit sol mellan snöskurarna och dimman, men temperaturen har mest varit under + 5 på dagarna och minus på nätterna. 
 
 
  I dag har vi storm med snöslask, och det har varit elavbrott ca 2 h. Det kändes nog som om jag skulle bo ute i ödemarken, och inte två km utanför huvudstadsgränsen. Jag har alltid en vattenkanna i kylskåpet så det var inget problem, men när elen är borta märker man hur beroende man är av den. Vatten, matlagning osv, till allt behövs el. Jag har vedspis som sköter uppvärmingen, och det finns en lite primuslåga som jag kan värma maten på, men den har vi aldrig behövt ännu. Elen brukar inte vara borta så många timmar, utom den gången huvudkabeln till ön var av för ca fem år sedan. Då var jag inte här för det var vinter och snöyra hela veckan, som de jobbade med att såga upp isen för att kunna lägga ut en ny kabel. 
  Kabeln var över 60 år gammal, och jag undrade om det inte fanns lättare sätt att förnya den på, då jag kontaktade direktören som ansvarade för distributionen. De var i alla fall hyggliga och ersatte allt som blivit förstört, så fick bla en ny kran och vattenvärmare. 
 
  Medan jag skrivit har det varit flera korta elavbrott, och just nu är den borta igen. Ute har det blivit vitt på marken, så inte någon wappenfiilis precis. Får väl tända ljus och ta fram mitt primuskök 😄
  I dag räknade jag sju båtar + min här i sundet. Några har vågat sig ut trots stormvarningen. Jag hoppas att alla har vatten och kan värma sin mat. Troligen kommer nog elen innan natten, men alla har nog också vedugnar så de får varmt i stugan. I morgon åker jag till stan för att fira wappen med nära och kära. Det ska bli skönt med omväxling och lite mera socialt liv. 
 
  Den här veckan har jag sett på tv på kvällarna. Det är intressant att på nära håll följa med vad som händer i landet. Jag tyckte nog att regeringsgubbarna SOS saknade respekt, då de i veckan småflinande berättade om sina förslag. Nu skulle inte bara de rika få något utan de fattiga familjerna skulle få gratis eller lägre dagvårdsavgift. Det positiva var i alla fall att de, utan att de kanske själva märkte det, medgav att det var första gången på länge som de lågavlönade fick något. Under de senaste tjugo åren har det ju varit de med lägsta inkomster, som har fått sköta sparandet i vårt land, medan inkomstklyftorna bara vuxit och brödköerna blivit länge. Det ämnet behandlades också i veckan, och det var sorgligt att se hur hjälplös omsorgsministern var. 
 
Så har vi ju också fått tre nya ministrar, alla män trots att männen redan var i majoritet i regeringen. Det är ett riktigt gubbland, och verkligen sorgligt med tanke på 100-årsjubileet, och att det här är första landet där kvinnorna fick rösträtt. 
 
  Ett annat program behandlade terrohotet i Finland, och där deltog det många kloka människor. Terrorister kommer alltid att finnas och om vi blir rädda och begränsar våra liv, så kommer de bara att vinna.
 
Glada Wappen!
CarolaWB 
 
 
 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela