compassola.blogg.se

Julefrid

Publicerad 2018-12-21 11:28:00 i Allmänt,

 
  Hola från sol och fågelkvitter. Här sitter jag och njuter på balkongen och undrar över att tiden går så fort här. Jag längtar ingenstans förutom till mina barnbarn, men snart är de så stora att de kan flyga hit och hälsa på. 
 
 
  Feliz Navidad bandet har jag hängt upp, och nu hälsar alla varandra Feliz Navidad, men här pågår det till trettondagen, då höjdpunkten för julfirandet sker. I morgon flyger jag norrut på en kort jultripp, och återvänder 28.12. Kommer att landa vid midnatt men det är väl inte så stor skillnad på dag och natt där nu. Jag har förstått att vi blir många kring julbordet i år. Fernandos mamma är på besök i Finland, så det ska bli roligt att återse henne efter flera års paus.
 
 
  Jag har minskat på promenaderna och ökat på vattenjoggningen. Några av mina grannar har blivit intresserade för de vill bli lika smala som jag. Sanningen är nog den att jag nu säkert väger mera än för ett år sedan, men utan vattenjoggningen skulle det säkert vara värre.
 
 
  Det har blivit glögg och pepparkakor nu rätt ofta, fast mindre pepparkakor i år. Nu har jag också hittat sockerfri choklad så det ska bli intressant att se hur den smakar. 
  Jag hade mycket svårt att få veta svaren på labproven som togs i slutet av november. Läkaren på SOS - International envisades med att han skulle sköta det, då jag sade att jag kan hämta dem och föra dem till nya läkaren. Han svarade inte på mina sms och på emejlet fick jag svar att han frågar efter dem på nytt. Trodde att det berodde på specialistens prestige: att han inte alls ville att de gavs ut. SOS - Internationals läkare svarade på måndagen att han varit på resa förra veckan, och att jag får dem snabbare om jag går efter dem själv. Vidare skrev han att de inte efterlyser patienters provsvar, och då blev jag ordentligt arg. Så läkaren Marcos Gonzalez är inget att lika på. Först stödde han en läkare som vägrade lyssna och undersöka, och sen det här till. Deras uppgift är faktiskt att stöda patienten, men han lät mig ju i alla fall byta klinik. Men jag kunde ha fått vård där med blåa EU - kortet, och det skulle kanske ha varit bättre, eftersom försäkringen endast ersatte 7 eller 10 dagar för den här sjukdomen. Det blev oklart hur många dagar det var för fick olika uppgifter av de som kontaktade mig. Det som i alla fall blev klart var att båda kontaktade mig främst för att berätta att jag inte får mera ersättning, ifall jag behöver mera vård. 
 
 
  Proven som den finska läkaren rekommenderat och som togs tidigare i höst var inte några borreliaprov. Vet inte vad han tänkte, men nu har det i alla fall gjorts såna test som inte alls görs i Finland. Borreliaprovet var negativ här nu, men de andra visar att det finns lite infektion kvar, så läkaren hade helt rätt med att den förra medicinkuren borde ha varit betydligt längre. Nu lever jag i hoppet att den här effektivare kuren har tagit kål på resten. Åtminstone har den känts helt annorlunda. Nu har hon ordinerat ordentlig uppföljning så har redan en tid på Centro Salud. Få se om hjärtat kollas där eller om det blir att åka till LP. I nästa år börjar jag söka N.I.E och i Finland ska jag se till att jag får ordentlig uppföljning. Jag har inte ännu anmält de fyra läkarna  + två hälsovårdare, eftersom jag vill veta hur hela historien blir. Från det här perspektivet ter sig nog finska öppenvården mycket otrygg nu. Visst fanns här ju också den tyska turistläkaren som inte ville lyssna, och specialisten som blev överraskad av lymedoktorn, men han skickade mig på ordentliga tester i alla fall. 
  Jag har forskat vidare och hittat en naturmedicn som jag ska testa när kuren är slut. Igår fick jag en massa pulver och frysta bär av en som flyttar tillbaka till Sverige. Blev så glad för nu kan jag bekanta mig med många produkter utan att behöva köpa allt. Kroppen behöver renas, för vi samlar på oss så mycket gifter med åren. 
  Till sist vill jag önska er alla en riktigt GLAD JUL med många sköna stunder tillsammans med nära och kära, men också lugna stunder i ensamhet för reflektion. 
CW
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela