compassola.blogg.se

Reflektioner

Publicerad 2019-04-23 15:49:00 i Allmänt,

 
  Hola. Att sitta på strandklipporna, lyssna på vågorna och låta tankarna flyga fritt, är en av mina favoritsysselsättningar. Bilden är från den närmaste stranden, Playa Burras. Det finns ett annat ställe vid gångvägen, där man kan gå ner för en trappa och sätta sig på stenar vid bergväggen. Det här kommer jag att sakna på Granö. Idag vaknade jag upp till vetskapen om att det nu är sista veckan här.
 
 
  Visst längtar jag efter att få träffa familjen, men livet på Granö lockar inte lika mycket mera. Nog kommer jag att hitta lösningar, men att helt slappna av och njuta i naturen kommer troligen att bli svårt. Det är bra att jag har terrassen att sitta på och kanske kommer jag att vara mera på bryggan i år. Åtminstone kommer allt gräs att vara superkort, och jag kommer att ha besprutade kläder vid allt utejobb.
 
 
  Så är det barnbarnen och dem kan jag ju inte skrämma livet av med fästingar. Det måste väl lösas på något sätt, men några skogspromenader gör jag inte mera. Hela gården bör göras ovänlig för de små djuren, men tyvärr verkar det som om de har börjat trivas överallt. Jag hoppas på en torr sommar, men het behöver den inte vara. Det kommer väl att bli den fuktigaste sommarn i mannaminne 😂
 
 
   Idag skulle jag egentligen vara uppe i bergen, men de lovade så mycket regn så jag måste avstå. Det brukar inte regna så mycket den här tiden, men april har varit sval och fuktig på norra sidan och i bergen. Här har det inte heller varit nån värmebölja; omkring + 25 på dagen för det mesta.
  Nu har jag börjat gå igenom mina kläder och packat ner de som blir här. Allt har jag inte använt eftersom det blev ett lugnare liv än normalt. Men det är bra att ha lite festkläder för kommande behov, för jag hoppas kunna ta igen det i höst och nästa vinter. 
 
 
  Det har varit ett speciellt vinterhalvår som jag inte glömmer. Den erfarenhet och styrka jag fått kommer nog att bära mig. Den här ön har gett så mycket och jag har gjort avgörande beslut. Jag har hittat min plats att bo på och vägen hit behövdes. Nu saknar jag inte något och undrar om jag gjort rätt. På lördag kan jag föra saker till mitt nya hem och det känns så skönt. Visst har jag gillat den här lägenheten också, för den är bästa härtill 
på GC. Dessutom har jag känt att här kan jag verkligen leva fritt; ingen vaktar, skvallrar och undrar.
 
 
  Slutar där jag började; min favoritstrand. Övriga bilder är tagna på Flamboyan. Nu har jag lärt mig att leva för stunden och njuta av det som jag har just nu. Jag har fått en bättre inblick i det kanariska samhället, och har startat min resa att lära mig espanol, poco poco. Har lagt märke till att jag mer och mer använder spanska ord, och det är ett tecken på att de finns i mitt medvetande. På helgen när jag skulle prata engelska tog jag till spanska ord ibland. Den vägen kommer att vara lång och stenig. Nu har jag märkt hur tungt det är att umgås på ett främmande språk, och jag tänker på alla de som varit tvungna att fly till trygga länder. Min förståelse för deras situation har förändrats, och jag känner stor tacksamhet för det kanariska folket som har tagit emot mig så väl. Tänk om någon skrikit "finnjävel" efter mig, och bett mig att dra hem tillbaka. Det finns mycket jag kunde skriva om ännu men nu blir det en tur i poolen.
Njut av vårens vackra tid!
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela