compassola.blogg.se

Ånger

Publicerad 2019-04-11 16:24:00 i Allmänt,

 
  Hola från sköna stunder under parasollet Ja här sitter jag nu och ser rätt glad ut, men jag var inte lika glad igår kväll. Igår var jag hos kardiologen och det gick mycket smärtfritt. Hade tid på eftermiddagen så tog en en buss directo och var där på 30 min. Det var helt annat väder på andra sidan av ön, så det blev ingen lång promenad utan lite fika istället. 30 min före min tid gick jag upp och blev vänligt mottagen av en sköterska. Sen blev det snabbt min tur och allt vara färdigt före den bokade tiden.
 
 
  Jag lade märke till att det var tyg och inte papper på undersökningsbordet, och ultraljudsapparaten såg stor och mäktig ut. Här är de mycket diskreta med avklädandet, och jag fick ligga på vänster sida med ryggen mot läkaren. I Finland ligger man åtminstone vid EKG rakt på rygg, men har aldrig varit med om en sådan här undersökning där.
 
 
  Det kom in en äldre man, kardiolog, som gjorde undersökningen mycket noggrant. Sen var det bara att vänta på utlåtandet och återvända med en buss directo. Men på hemvägen började jag översätta utlåtandet på sid 2 och blev fundersam. Mycket var "normal" så jag koncentrerade mig på de sista meningarna. Översättning i Google är ju inte den bästa, och isynnerhet midicinska termer blir helt konstiga. Men visst blev jag orolig och när jag kom hem gick jag till poolen och kopplade av. 
 
 
  Efter middagen kom tankarna och ångern. Ovisshet är det värsta och sätter igång fantasin. Jag tänkte att varför har jag inte alltid ätit hälsosamt, motionerat regelbundet och inte stressat. Tog en promenad och såg lite på spanska valprogrammet, för här är också val. Premiärministern besöker GC på veckoslutet. Han har utlyst nyval pga att det blev så svårt att regera. Socialdemokraterna är landets störta parti, och de övriga har betydligt mindre stöd. Problemet är också här att få ihop en regering som har ordentlig majoritet. 
 
 
  Inatt vaknade jag och tänkte att jag har nog högt blodtryck, så jag mätte det men det var ok. Blev av med alla påträngande tankar och somnade om. Efter frukost bestämde jag mig att översätta allt på datorn, och det var mycket som var ok med mitt hjärta. Någonting är det med klaffarna men det klarnar när jag träffar specialisten på onsdag. Så tänkte jag att mitt hjärta är ju snart 66 år och idag äter jag ingen medicin, bara vitaminer mm. Jag kan ju vara glad att jag klarat mig så bra. Mitt liv har inte alltid varit lätt: det har varit stressiga tider, kostvanorna har inte alltid varit de bästa och inte motionen heller. Men det här är jag och jag har levt mitt liv. Om jag inte skulle ha gjort det, skulle jag ju vara någon annan, och vem vet hur hon sku må idag?
 
 
  Aldrig tidigare har jag känt så stark ånger och lust att leva om livet. Det var en intressant upplevelse som kanske kan hjälpa nån yngre att tänka efter före. Men att i efterhand ångra sig är nog bara att onödigt göra av med tid och energi. Nu är jag inställd på att det kan bli nån medicinering, men det är ju rätt vanligt i min ålder. Borrelian har nog stressat mig, och varit orsaken till att jag inte kunnat röra på mig lika mycket som förut. Men nu ska jag försiktigt förlänga mina promenader och småningom börja min morgongymppa igen. Jag måste sluta med den i februari när knäna blev värre efteråt. 
 
 
  Bilderna är från Flamboyan utan den sista. En dag upptäckte jag när jag gick ut med lunchen, att solen nu är nästan mitt på himlen och att palmen ger skugga. Nu förstår jag varför penningträden kallas så, för här blir de höga och har tjocka stammar. Den sista bilden är från strandpromenaden igår. Nu sjunker solen ca kl 20.30 bakom bergen och inte ovanför dynerna som på vintern. Jag börjar på allvar se slutet på boken, och tankarna är redan på den nästa. Undrar vad det börjar hända när jag skriver den, för nu har det hänt tillräckligt redan. 
Må väl utan onödigt grubbel! 
CWB
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela