compassola.blogg.se

Mandelblom

Publicerad 2019-01-22 20:23:00 i Allmänt,

 
   Hola från friska vindar. Just som jag blev erbjuden en bättre lägenhet fom 1.9, i komplexet där jag nu bor, kom det en blåsig dag. Nu förstår jag vad grannarna pratar om att vi har genomdrag på balkongen. Den som nu är på förslag har balkogen mot väster, och den här vintern har det hela tiden blåst från nordost och ost. Den varma poolen är egentligen det viktigaste, och poolen här har varit varm hela tiden.
 
 
  Och så trivs jag bra här. Grannarna är trevliga och glada. Det finns inte några tråkiga skvallertanter åtminstone vad jag märkt. På tal om det så tycker jag att det är skönt att inte ha fått nån info ang olika människor, efter att jag blev blockad för ett år sedan av en person. Jag behöver inte nån andrahandsinfo om vad människor gör och säger. För mig får de göra precis som dom vill, och själva berätta vad de vill berätta. 
 
 
  Jag slets mellan att gå till sångövning eller diska och njuta i soffhörnan. Här halvligger jag nu i min sköna vrå. Eftersom soffan består av två sängar så är det bekvämt att ligga här. Mycket bättre än de bäddsoffor jag haft tidigare. Orsaken till att jag valde så här är egentligen att jag ännu är kråklig i halsen, och det känns obekvämt att sjunga höga toner. De sakrala sångerna lockar inte heller så mycket, så väntar tills vi börjar öva till vårkonserten. 
 
 
  Mandelträden började blomma tidigt i år så få se om de är utblommade när festivalerna hålls runt månadsskiftet. Jag har planer att åka upp till Valsequillo på lördag. Deras festival var så fin trots duggregn i fjol, men nu väntar de sol och ca + 14. Förra lördan var vi upp till Santa Brigida som inte ligger så högt uppe, men är en fin stad söder om LP. Där finns många fina villor och det heter att de välbärgade bor där. 
 
 
  Marknaden var liten och gemytlig och nu fick jag osockrad torkad ingefära och färskmald gurkmeja. Men jag köpte också avokado, kaktusfikon och små mandariner mm. Märkte att nu har jag lärt mig fler spanska ord, så behövde inte fundera ang kryddorna.
 
 
  Endel har halva huset in i berget som en grotta. Där är mjuk skön värme hela tiden. Det ska nog bli en tur upp till riktiga grotthem ännu senare. Jag försöker att inte ha för mycket program, det sociala livet tar också energi, men det är roligt att träffa människor. 
 
 
  Skrivarkursen slutade jag efter nästsista gången. Jag bara konstaterade att den inte hade nån plan, program eller målsättning. Det var svårt att få tillräckligt deltagare, vilket är ovanligt då det gäller klubbens kurser. Vi var bara fem deltagare, av vilka en visade sig också fungera lärare, faktiskt mer än den riktiga. På hösten hade jag läst boken "Omgiven av idioter" och tänkte att det inte finns nån helröd människa. Men visst finns det åtminstone en. Jag hade läst boken med humor och glimten i ögat, och nu fick jag uppleva ett exempel i verkliga livet. Men visst blev kursen en intressant erfarenhet, och jag fick ju skriva av mig ang specialisten på Clinica Roca, så inte var det helt bortkastad tid. Sista uppgiften verkade helt lösryckt från resten men det var säkert den andra lärarens idé. Så går det när ledaren låter nån annan ta över. En av deltagarna påpekade nog att det fanns två lärare, men läraren tyckte det var helt ok. Hen var nog mest gul och lite grön enligt idiotboken. 
 
 
  På lördagen besökte vi också en vulkankrater nära SB. Där hade bott en familj längst ner som man ser hus. Familjefadern hade inte under hela sitt vuxna liv tagit sig bort från kratern. Han tyckte att han hade allt som han behövde där nere. De hade haft rätt stora odlingar där och han tog hand om dem. Man träffar nog på människor uppe i bergen, som är lite enstöringar, men det är ju de som vill bo där i lung och ro. 
 
 
  Undersökningar visar att ca 30 % av befolkningen har lite guanchblod. Urinvånarna kallas guancher; de som levde här före spanjorerna kom och erövra öarna. De hade blå ögon, var långa och blonda. Blå ögon är inte helt ovanligt här, men nu finns här ju många som har sitt ursprung i Karibien. 
 
 
  Det är i varje fall roligt att ta sig upp i bergen och få uppleva en helt annan värld. De som enbart har besökt en turistort och levt turistliv vet egentligen inget om den här ön. Ofta är det ändå de som uttalar sig om turistöarna, som de anser att är fulla av turistliv. Det finns mycket som jag ännu inte har sett på den här ön, tex Europas enda kaffeplantage. Men det blir en tur dit också snart. 
Sköt om er och njut av det ni har omkring er!
CWB

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela