compassola.blogg.se

Avslut

Publicerad 2019-08-31 09:07:00 i Allmänt,

 
  Hej från varm sommaravslutning. Nu är jag så glad över att ha kommit bort från den eländiga fukten. Efter ett dygn i stan märkte jag att benen kändes mycket bättre. Flera dagars packande inför renoveringen gjorde också sitt, men jag märkte att jag under två månaders tid har befunnit mig i ett psykiskt stresstillstånd, som obehaget för fästingarna gav mig. Det har också varit omöjligt att glömma borrelian, eftersom jag varje dag varit tvungen att minnas att skydda mig. Allt ogjort arbete gav mig också mycket stress, eftersom det var svårt att njuta då jag överallt blev påmind om det. När jag sista dagen satt på terrassen tänkte jag att det nästan varit som ett fängelse, där jag varit fången i obehag och rädsla. Det handlar lika mycket om vårdsystemet som fästingarna, för i det här landet är det rysk roulett som gäller. Helt fel hade jag faktiskt inte, för samma dag läste jag om ett borreliafall, där personen hade fått samma barnkur som jag först fick förra sommaren. Trots att den var en vecka längre än min, blev patienten inte bättre och några dagar efter att den tog slut avled hen. Nu finns det dessutom en ny variant av borrelia, som aldrig ger utslag utan enbart flunssasymptom, och efter det snabbt går i nervsystemet. Det finns så många som har fått fel diagnos då de har haft diffusa symptom och svårbotlig sjukdom. Läkarna har ansett att de har nån reumasjukdom, MS, sköldkörtelsjukdom, utmattning, kronisk värk eller t.o.m hjärtsjukdom. Gemensamt för alla är att det varit mycket svårt att få ett borreliaprov. Visserligen är de opålitliga men många har visat positivt. Hur många som idag är feldiagnostiserade är svårt att veta, men troligen många tusentals. Jag har nu bestämt att jag helt lämnar bolerian bakom mig, och tar en lång semester när jag kommer hem till GC. Jag ska visserligen till labben och specialisten, men där blir jag inte alla dagar påmind om fästingar utan kan slappna av och njuta. 
 
 
  Jag har hunnit övernatta på många ställen den här sommaren, och här blir det fem nätter innan flyget lyfter på måndag. Allt packande och all osäkerhet har också gett mycket stress. Nu har jag i alla fall fått veta att de i nästa vecka ska komma och riva resten och sätta in ny isolering i taket. Så nu hoppas jag det regnar eftersom det visst hänger på det. I ett skede tänkte jag att det krävs snöfall före det händer någonting i mitt hus 😂
  När det gäller förlagen så har jag betalat till Sverige men fått service från Finland. Nu förstår jag varför svaren från dem var helt olika, eftersom de inte ens hade kunnat enas om utgivningen. Finska förlaget har nu gjort vad de kunnat och alla exemplar har bild och är i rätt valuta på Adlibris. Prisen är olika men den här boken har många olika pris, och tycks också finnas i olika bibliotek i Sverige. Bästa sättet om man vill jämföra prisen är att googla "Arbetsresan Carola Winberg - Bruun". Jag ska ännu lägga ut info om den på FB, men sen blir det en lång paus från alla skärmar.
  Igår firade jag boken med en kompis, och i kväll blir det sommaravslut med program hela eftermiddagen, fyrverkeri och dans i kväll. Få se när jag nästa gång skriver blogg men jag hoppas ni alla har en skön sista sommardag och en fin början på hösten. 
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela