compassola.blogg.se

Vinter

Publicerad 2023-01-30 16:43:25 i Allmänt,


Hola från vinterväder. Nu har nätterna varit så svala att jag lagt en pläd som skydd mot sovrumsfönstret. Det har varit skönt att ha sängvärmare och fläkten påkopplad en stund på kvällen. 
  Jag märkte idag att de hade svarat från Blogg.se redan innan jul men svaret fanns endast i utkorgen. Nu har jag installerat en app och skriver på den. Hade lite svårt att ladda bilden men det lyckades.
  Det har varit mycket på sista tiden med bostaden i Finland. Hyresgästen ska gå vidare i livet och har sagt upp bostaden. Det dök snabbt upp en som var intresserad men det dröjde 10 dagar tills hen och min kusin, med fullmakt, fick komma in. Det berodde väl främst på att skjutdörrarna varit i häftig användning och hon blir esättningskyldig. Skulle jag inte i somras ha frågat om allt är ok i bostaden sku jag ha upptäckt det först på julen.
  Så jag har läst hyreslagen och skrivit hyresavtal på finska, men tyvärr blev det inget avtal. Hen tyckte nog om bostaden men sökte egentligen en tvåa och ville pruta ner hyran så mycket att jag inte kunde godkänna den. Nu har jag satt igång processen med Vuokraturva men få se när mäklaren kommer in för att ta bilder. Visst står det i lagen att hon inte får förhindra eller försvåra, men svårt blir det med en som inte är samarbetsvillig.
  Jag har inte saknat bloggen för har haft mycket lust på boken nu. Det var strul med datorns uppdatering i december pga dålig nätkontakt, men det har jag fått fixat. Det som jag skrev i december blev inte sparat, men jag började från början i januari. Det är ju ingen brådska för en pensionär. Fast, en dag undrade jag när ska jag bli riktig pensionär? Inte känner jag mig ännu som någon heltidspensionär, men vad är nu det egentligen?
Nu har soppan kokat färdigt.
Sköt om er! 
CWB


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela