compassola.blogg.se

Värme

Publicerad 2023-08-27 16:36:52 i Allmänt,

 
Hola från varma vindar. Jag låg idag i solsängen på terrassen när jag märkte att nu är det varmt. + 36 visade termometern och allt med det samma blåste det upp en frisk vind från ost; värme från Afrika. Jag flyttade mig in till soffan, stängde dörren och fönstret och fortsatte att läsa boken jag fick i födisgåva. 
  I boken berättar Lasse Mårtensson mycket sånt som jag inte kände till. Bl.a. har han som barn bott i Sibbo skärin på somrarna. En sommargranne i Mösundet har skrivit texten till någon av hans produktion. Inte visste jag heller att han var begåvad på så många olika sätt. 
 
 
  Det regnade när jag lämnade HEL på onsdag förmiddag. Resan via Kastrup gick fint och flyget landade vid 17- tiden på LPA. Jag tog rätt många bilder på vägen så jag lägger upp en del här. 
 
 
  I Norden var det ganska molningt som ni snart får se. 
 
 
  Första etappen gick snabbt och även de drygt två timmarna på Kastrup gick fort. Jag träffade på finländare som flyttade LP. Vi hade en intressant diskussion på ett café, och så behövde jag motionera innan flygturen. 
 
 
  Det var flera skickt av moln vi flög igenom innan vi var på rätt höjd. 
 
 
  När vi var högst uppe började jag tänka på vinter och köld, och visst är det kallt där uppe: rimfrost på fönsterrutan. 
 
 
  Inte dröjde det länge innan vi började sjunka ner i molnen och det blev vitt för en stund. 
 
 
  Här syns vindmöllor i Södra Sverige. 
 
 
  Någon stad i Skåne.
 
 
  Så här såg det ut vid kusten. 
 
 
  Närbild: ser ut som blågröna alger. 
 
 
  En liten segelbåt tar sig fram. 
 
 
  Ett fartyg på väg mot hamnen. 
 
 
  Kastrup flygplats. 
I lägenheten var allt ok. Terrassen var dammig men den fick jag snabbt städad. Det var + 30 inomhus och + 33 på terrassen, men jag installerade snabbt ac:n och det blev svalt och skönt i sovrummet. Nätterna har varit ca + 25 så då svalnar också de andra utrymmena. Jag behöver ca + 25 då jag ska somna men sover gott fast temperaturen stiger på natten. 
  Den här gången var det lätt att flytta hit. De grannar som inte har sett mig nyligen blev förvånade över hårfärgen. Åt min f.d. osynliga sambo sade jag att så går det när man fyller 70. Han är själv ganska grå redan och jag är ju hans reservmamma. 
  Nu har jag semester och vänjer mig med värmen, men de lovar sjunkande temperaturer. Det absolut bästa är poolen. Jag vattenjoggade i morse när vattnet var lite svalare, men ska gå på nytt när solen har gått ner. Det är häftig UV- strålning här nu.  
  Innan vi landade på LPA såg jag en stor gulbeige fläck i havet. I går läste jag i nyheterna att det är alger och förbjudet att gå i havet om de kommer iland. Atlantens vattentemperatur har stigit så mycket att nu har vi det här eländet här också. Tacka vet jag poolerna. 
Njut! 
CWB 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela