compassola.blogg.se

Frestelser

Publicerad 2020-10-27 16:33:00 i Allmänt,

 
Hola från skönt höstväder. Nu har temperaturen blivit sådan, att jag frestas till att slänga mig i en solstol, och ha en liten siesta efter lunch. Idag blev jag kvar på terrassen för att skriva. Boken har jag också jobbat med lite ibland, men blodtrycket har inte stigit mera. Kanske fick jag övertrycket bort redan, för nu har jag mest tagit beskrivarens roll, trots att jag skriver i jag-form. Hade nog planerat att vara berättaren men det kändes inte bekvämt.
 
 
En dag när jag kom hem kollade jag om min terrass syns från gatan. På ett ställe kan man se den, men tyvärr inte vad som händer här. I så fall måste den nyfikne frestas att klättra upp i grannkomplexets trappa, men då blir nog hen genast upptäckt. Det bästa är ändå att vinden inte tar på, och det fick jag igen erfara i förra veckan när Barbaras svans vädrade om på öarna. I LP regnade det så mycket en kväll att det blev översvämningar på vissa gator. Den kvällen regnade det lite här också, så jag hade inte lust att gå till poolen. Jag kom plötsligt på att jag hade saknat coronasalsan, som jag dansat hela våren men ännu på Granö. Det var bara att klicka på musiken och sätta igång. Ingen dålig motion det heller. 
 
 
När det gäller mat så mjukade jag upp min lite stränga diet redan tidigare. Sen går det lätt av bara farten och när vinsten från Spar kom så föll jag för några frestelser. Det fanns många söta produkter och dem var det lätt att lägga åt sidan, men det fanns flera små förpakningar av pasta, och dem kunde jag inte helt motstå. Gjorde en pastasås med tonfisk och vitlök, som jag verkligen njöt av på fullt. Det var drygt två år sedan jag hade ätit vit spagetti, men på Granö hade vi nog ätit rågpasta med Felicia.
 
  En annan frestelse som jag föll för var en påse chips. Det var specialchips som jag inte hade ätit tidigare och nog var dom goda. Kanske berodde det också på att jag inte ätit chips på så länge. Men nu får de bli det lilla extra jag tar nångång när jag firar.
 
 Började också köpa vanlig cerveza och cider, men det tror jag kroppen har reagerat mest på. Samma gäller socker för nu har jag ibland ätit vanlig mörk choklad och glass. Jag hittade visserligen en citronglass som inte har så mycket socker, men tyvärr är de flesta mycket söta. 
 
 
Livet får ha sina små frestelser ibland, men en som jag ännu är försiktig med är att gå på restaurang. Nu har Tre Hjärtan öppnat och såg att de ännu har min favorit "Lax på planka". När jag gick och betalade årsavgiften till klubben, märkte jag hur mycket jag har saknat det sociala livet. De har inte så mycket verksamhet nu; små grupper med förhandsanmälan.
 
  Jag som ju inte ännu ens har ett sjukförsäkringskort här får ta det lite lugnt. Hade förstått att jag kunde få ett tillfälligt från CdS, men skatterådgivaren hade inte hört om det och kollade upp saken. Hon berättade att jag behöver residencia först, så det blir att klara sig med S1 intyget tillsvidare. Hennes medarbetare hade kollat med den juridiska byrån varifrån jag fått infon, men hon kunde inte längre komma ihåg fallet. Kanske mumlar vi alla i munskyddet nu så mycket att det blir missförstånd. Troligen tänkte hon på EU kortet, för svenskarna anser att det fungerar tills vi får öns eget. Men Fpa i Finland sade att det inte mera är giltigt då man är utskriven. Eller så har svenskarna andra regler.
 
  Nu hoppas jag att jag inte behöver någon vård alls på länge, och här kostar inte ett besök hos privatläkare mycket. Läste om att någon fått influensavaccin för 5 €, då hen först köpt det för 20 € på apoteket. Men jag är inte så intresserad av att ta det, eftersom jag det året för över 20 år sen, som jag tog det fick den värsta tänkbara influensan. Också dagen efter att jag fick svininfluensavaccinet var jag styv och sjuk i kroppen och kände mig som en 120-åring. Men nu vill jag inte skrämma upp någon, för de flesta får ju ingen reaktion alls. 
Sköt om er! 
CWB
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela