compassola.blogg.se

Positivt

Publicerad 2022-10-29 13:58:30 i Allmänt,

 
Hola från värmebölja som inte är ovanligt den här tiden. Det blåser inte, vilket gör att det känns varmt på eftermiddagarna. Igår blev det stickning och en bok i skuggan på terrassen.
  För en tid sedan var jag uppe i El Tablero hos tandläkaren, och idag blir det bilder från hemfärden. Bussen kör runt i PDI innan den kommer till SA. Bilden uppe är tagen när vi kört ut ur ET på väg ner. Efter regnet har det blivit grönt på sluttningarna.
 
Nu kör vi över motorvägen som går till LP.
 
  Tanden var ok och jag bad inte ens om att få se röntgenbilden. Jag hade också tänkt fråga om han inte från början sett att den endast hade två rotkanaler, men kände att jag hade släppt det för länge sedan. Receptionisten hade räknat ut priset utan att fråga honom, så han var oskyldig. Han sade att det behövs putsning, men jag sa inget om att det blir hos en annan tandläkare.
 
Mitt Centro de Salud och SF i bakgrunden. 
 
  Ägaren hörde överraskande av sig ca två veckor efter att jag meddelat om fuktskadan. Hon hade ringt till försäkringsbolaget, och gav nu ett nummer åt mig så att jag kunde ringa; uppge hennes ID och fråga angående skadan. Jag svarade att jag inte kan spanska, men om jag fick en emejladress så kunde jag sköta ärendet. Kollade på deras hemsida; det är lika här som i Finland att man ska registrera sig och logga in på en portal. Meddelade henne att jag inte kan registrera mig med någon annans ID, där går min absoluta gräns. Så kom det ett meddelande i WhatsAppen från ett företag som försäkringsbolaget anlitar. En man skulle komma på fredag. Han kom förra fredagen och tog några bilder men ingen fuktmätning. Så sku han sända dem till bolaget och dom sku meddela ägaren. 
 
Juldekorationer i SF. 
 
  Ägaren har helt ändrat stil. Det har varit: "Du har rätt", "Gracia" och 👍 nu. Fukten har sjunkit till ca 75 i väggen som ju närmar sig normalt här. Har hon äntligen förstått att det lönar sig att samarbeta? Det känns i alla fall skönt att jag har lyckats uppnå det jag länge strävat till. Har man ett långtids kontrakt så har man rättigheter, och jag ger inte upp min moral eller mig själv. Kanske handlar det delvis om den uppfattning öborna har om 'klimatflyktingarna'? Strunt samma; nu är jag nöjd.
 
Nu kommer vi till PDI. 
 
Nu städar dom poolområdet med mopp och det är mycket mindre damm. När dom spolade med vatten stannade dammet kvar vid poolkanten och i sänkorna. Dessutom sparar dom mycket vatten. Huset är ännu torrt och jag misstänker att det var både spolandet och duschen som var orsaken till förra vinterns fuktproblem. I alla fall är jag nöjd över att jag har fått förändringar till stånd. 
 
Huvudgatan. 
 
  Det kom ny president på våren och snart blir det ett nytt möte för ägarna. Det är 42 ärenden som ska behandlas och jag hoppas att där finns många kloka förbättringar. 
 
Här är 'jyttret' 
 
  Jag var på middag med en turist en kväll, och vi pratade om världsläget och energikrisen. Hen berättade att hen kommer att göra många resor till ön i vinter, eftersom vädret i hemlandet är så tråkigt. På FB läser jag också om människor som flyger av och an, trots att dom är pensionärer och äger en bostad här. Jag som nästan skäms över min jultripp. Under samma kväll fick jag höra hur hemlandet blir fattigt då priset på disel har stigit så mycket. Tog upp det här med klimatkrisen som ju gör att alla länder måste dra sitt strå till stacken. Tyvärr verkar det som om vi är sent ute när det gäller klimatförändringen, men då tyckte hen att politikerna inte hade reagerat i tid. Är det så att förändringar får göras bara dom inte drabbar oss själva?  
  Nu blev det problem med uppladdningen av bilder. Idag använder jag min finska operatör för den har hunnit till riktigt bra i oktober. Få se om det blir lite tv senare idag. Det finns många bilder från min färd så ni får se mera en annan gång. Må väl! 
CWB 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela