compassola.blogg.se

Detaljer

Publicerad 2021-02-28 14:32:00 i Allmänt,

 
Hola från underbara tider. Ja, det låter kanske konstigt, men när vi skålade med en granne så sade jag: "jag är så nöjd och lycklig nu". Vi undrade om det ens är helt 'tillåtet' att säga så i dessa tider, men jag tror att det är bra att vi är ärliga. Det är viktigt att människor får höra att man kan må bra trots allt, och att det är bättre att fokusera på det vi har, istället för att låta Covid-19 förstöra allt. Nu är jag dessutom 'befriad' och har fått en enorm lust att skriva. 
 
 
Innan jag flyttade trodde jag att utsikten genom min 'skvallerglugg' inte var annat än en vit vägg, men från min plats vid bordet ser jag den här vackra tavlan. Ser jag åt andra hållet ser jag det här.
 
 
Det är så skönt att kunna sitta ute och skriva och se ut över havet. Efter att jag fått allt på plats här fick jag en enorm lust att skriva. När jag öppnat datorn och boken, sökte jag fram kapitlet som berättade om flytten till Flamboyan 2018. Förstod att jag lämnat mycket viktigt oskrivet men nu blev det flow. Det handlar om allt det jag varit tvungen att förtränga pga sjukdomen, men också för att jag hade märkt att 'mäkaren' som i dag kallar sig mellanhand, tog alla önskemål ang bostaden som personlig kritik. Plötsligt mindes jag allt om de några hemska missfärgade kärlen och städgrejorna, den gungande kranen som det dröjde 4.5 mån för att få fastsatt och allt tjafs innan det blev åtgärdat. Jag märkte nu också att hon hade blockat mig på FB så kunde inte ens svara på sista chatten, men det berättar ju om personen.
  Wojtek hade ju enbart idioter till kunder, så de har sina metoder att klara av situationer. Det som förvånar mig mest, är att en människa som börjar arbeta som mäklare inte tar reda på hyreslagen, och vad det krävs för utrustning i en möblerad lägenhet. Att hon inte berättar det för de ägare som hyr ut första gången, så att inte hyresgästen behöver ta reda på och berätta det. Utbildning gör att man är professionell och bättre kan hantera de här frågorna, fast en del tar reda på och klarar det ändå.
 Nu är det i alla fall ett avslutat kapitel och jag är fri. Det var jag inte heller i förra lägenheten, eftersom det var där jag upptäckte att jag blivit lurad, och även då var tvungen att förtränga det för hälsans skull men även för att kunna njuta där. Det är bra att vid behov kunna lägga svåra saker åt sidan, men det är viktigt att vid passligt tillfälle behandla dem. Nu är jag där och texten växer fram. 
 
 
Och mellan varven tar jag en liten siesta i den här. Första gången jag skrev fick jag lite ont i höften, då jag har annan stol här, men nu har jag lärt mig att inte sitta så länge, utan att ta en tur i poolen då jag styvnar. Det är så skönt med varm pool nu när vädret varit lite svalare några dagar. 
 
 
 Egentligen gillar jag bättre runt bord och de här lätta plaststolarna. Det var svårt att städa på förra terrassen då möblerna var stora och tunga, och dessutom hade jag ofta blåmärken på benen av de vassa hörnen.
 
 
På förra stället var det en trädgårdsgunga i den här ändan, men här finns det en ny stor torkställning och rum för blommor. Det är lätt att städa då jag kan flytta allt till gräset. Det finns många detaljer jag är mycket nöjd över nu. 
 
 
En är den här som finns på utsidan. De håller inte så många år, och om den är i badrummet så blir det läckage där. Det var en sådan som hade orsakat det stora läckaget, som hade varit innan jag flyttat in i förra bostaden. I Gunabara blev det ju läckage från den också. 
 
 
Den här är ryggvänlig och blir en skön stor säng vid behov. Där kan jag ligga och läsa eller se på tv. 
 
 
Tavlorna ovanför är enkla: liknar viol, blåbärsris och liljekonvalj. 
 
 
De här induktionsplattorna är nya och snabba som attan. Det räcker bra med två för fyra tar onödigt mycket plats. 
 
 
Också den är ny och ska testas snart. Jag har börjat tillreda grytor i ugnen. 
 
 
Första stället det finns grytlappar, men har ju egna redan. 
 
 
Det här är bättre än skåp och lådor för nu vet jag vad som finns i badrummet. 
 
 
Nu har jag lärt mig att duschskåp inte är så bra här då det inte finns uppvärmning, eftersom det inte torkar upp mellan varven. Dessutom är den här kvar på rätt ställe vilket betyder att ventilen finns kvar i hörnet.
 
 
Tvättmaskinen är också splitterny. 
 
 
Dörrarna är målade och har kvar sina vackra handtag. 
 
 
Det nya blanka golvet gillar jag. 
 
 
En viktig detalj har fått plats vid tv. 
 
 
De här är livsviktiga för mig. 
 
 
Visst har det varit en lite krokig väg, men jag ser den röda tråden som fört mig hit. Mäklarna borde vara mycket nöjda över mig för jag har betalat en stor summa som mäklararvoden. Nu känns det som om jag har fått belöningen: ett hem där allt är nytt, t.o.m. sänglinnet och handdukarna. Jag behöver ingen lyx men visst känns det bra att göra så många positiva upptäckter. Allt är dessutom av hög kvalitet, för den här ägaren kommer från sådana förhållanden där man inte köpte det billigaste. Den kanariska mäklaren har visat att han kan lyssna och ändra sig. Det uppskattar jag också mycket högt.
Njut!
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela