compassola.blogg.se

Fukt.

Publicerad 2023-11-26 11:01:44 i Allmänt,


Hola från gråa regntunga skyar, men inget regn har vi fått ännu. Efter den onormalt varma hösten känns det här riktigt häftigt. Vi hade en molnig varm dag i början av veckan, men nu är det svalt och hög luftfuktighet, som gör att det påminner om Granö. Där är det full vinter nu har jag förstått.


  Tomatplantans blad började bli skruttiga och bruna vid senaste värmebölja. Den var uppbunden så kunde inte flytta den till skuggan som jag gjorde i oktober. Vatten och gödsel har den fått så få se vad det blir? Tomatklasarna växer mycket långsamt och får inte färg. 



  Grannens tomatplantor har nästan helt vissnat, trots att där inte är lika mycket sol. Men mina små plantor som fick bli kvar i lilla krukan är ännu gröna. De har inte fått lika mycket sol, men har endast lite muld. 


  Jag kollade upp receptet på karelska piroger. Det var så enkelt att jag fick lust att baka. Men först måste jag ut och skaffa rågmjöl. Hiperdino i SF hade ett spanskt, och Handelsboden hade ett svenskt. Få se vad det blir om jag blandar? Jag kommer att fylla dem med potatismos för det gillar jag bättre. 


  Här går dagarna snabbt med stickcafe, linedans, motionspass och jobb vid datorn. Jag har lyckats ganska bra med att inte sitta längre än en timme, men tiden går snabbt ifall jag behöver kolla upp synonymer till några ord och göra ändringar. Visst har jag tänkt att boken gärna får bli klar i vår, men den får ta den tid som behövs. En granne har skrivit på en roman i många år och hen har ingen brådska. Så är det när man är en glad hobbyskrivare. 
Ha det gott! 
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela