compassola.blogg.se

Tobaksrök

Publicerad 2023-03-25 11:26:31 i Allmänt,


  Under mars månad har det rullat ut genom porten flera väskor än det rullat in. Jag hann redan tänka att i år är det ingen speciell väska som jag önskar att ska försvinna. Visst har jag märkt att katten snabbt kommer över till min sida när en kedjerökande granne är där på besök. Hon har en hård och hes röst så jag tänkte att Missy vill ha lugn och ro. Men så en dag när jag slog mig ner med min dator kände jag hur det kom en stark rök från öppningen till grannens terrass.   
  Det här problemet fanns inte då det blåste från nordost, för den vinden höll tobaksröken bort. Nu har det varit svaga vindar som tydligen gör att det blir luftström från havet, som för tobaksröken rakt över till mig.


  Jag har flyttat solsängen längre ut så att jag kan ha rökfri siesta. Kedjerökaren sitter hos grannarna bittidag och sent. Redan när jag går ut med frukostbrickan kommer röken, så jag brukar flytta bordet länge ut. Samma gör jag på kvällarna. 
  Det intressanta är att jag hörde henne en dag säga "Va fan, han går ibland förbi min terrass." Jag har inte räknat hur många gånger per dag hon går förbi min terrass, men det är nog 20 - 30 gånger.


  Först tänkte jag nog att jag ska berätta att hennes rök kommer över till mig, men när jag hörde henne ofta säga "när jag är hemma", så tänkte jag att hon snart reser. Hon säger ofta "va fan" och påminner om den kedjerökande grannen jag hade under mig knappt fyra veckor på Puerto Feliz. Hon satt och svor med sin hesa röst medan hon kedjerökte på sin balkong. 


  Till all tur finns poolbaren för där sitter dom på eftermiddagarna. Jag har verkligen börjat gilla baren fast jag aldrig själv sitter där. Tänk om den inte fanns och dom skulle sitta på terrasserna hela tiden.
  Jag är inte den första som hamnat ut för tobaksrök här. Då gällde det en kedjerökande granne som satt och rökte så att de som bodde ovanför hela tiden hade rök på sin terrass. Hon bodde endast en månad där och låg på sjukhus för lunginflammation en vecka av den tiden.  
  Det verkar som om det är flera kvinnor än män som röker här. Vissa går omkring med tobaken i ena handen och robakspaketet i den andra. Tobak och alkohol hör väl också lite ihop. 


  Karneval har vi haft på många orter. Förra lördagen var det parad i PDI. Min kusins son besökte mig den weekenden för han hade ett arbetsuppdrag i LP. Jag är inte så förtjust i karnevaler men kollade lite i tv från i LP. 
  Vi hörde oljudet från paraden när vi satt på terrassen, så jag sku nog ha fått tinnitus om jag hade varit på plats. Det var nog mycket mera givande att lära känna min släkting, som jag inte har träffat många gången sen han blev vuxen. 



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela