compassola.blogg.se

Delmål.

Publicerad 2023-02-26 13:36:19 i Allmänt,


Hola från lite varmare vindar. Här är min vindflöjel, som visar vindens riktning och styrka. I år har den ofta sett ut så här på morgonen. 

 
  Inte så ofta har den sett ut så här. En dag när jag gick ut för att äta lunch så den ut så här. 


  Nu är den ännu lättare att avläsa. Idag blåser det från väst - nordväst: en ovanligare vind. 


  Så här såg det ut efter bevattningen på onsdag. Samma dag hade jag blivit förbannad på en av Vt:s mäklare, som hade haft visning på måndag och först då hörde av sig med en fråga, som jag hade svaret på med fet stil i mitt infoblad. Min egen mäklare har varit sjuk sedan annonsen blev inlagd på nätet, utan att jag fick godkänna den. Jag fick inte använda de gamla bilderna, och dom nya ger fel bild av bostaden. 
  Jag bestämde att använda ilskans energi på ett konstruktivt sätt. Mycket riktigt, presidenten som jag inte sett på länge, dök som på beställning upp på torsdag. Han hade två män med sig men jag gick fram och hälsade och vinkade in honom. Han blev förvånad och stannade upp men jag vinkade på nytt och sa bestämt "problema". 
  Så raka vägen in med gubben i sovrummet, där jag visade på den fuktskadade väggen. Han konstaterade att där fanns tydliga märken av fuktskada. 
  Sen ut igen och där visade jag på "problema" och att jag ville ha bort krukan, men att dom också fick ta bort den andra. Han lovade att han ber trädgårdsmästaren ta bort dem. 


  Följande dag var de bortförda och här ser man tydligt hur fukten har gått in i betongen. Dessutom är där en spricka som har underlättat det. När jag visade på sprickan i hörnet ville han inte diskutera mera, men det blir mitt nästa projekt.   
  Nu har jag nått mitt tredje delmål med att få huset torrare. Komplexet har sparat då vattenförbrukningen varit lägre, och trivseln har ökat då det är mindre damm på gårdarna. Mitt nästa mål kommer att bli det svårast, men jag ger inte upp så lätt. 
  Jag gjorde fuktmätning i går och skickade resultatet och bilder åt ägaren. Hon tackade igen glatt. Vem sku ha trott det för ett år sedan då hon sade att alla problem inte går att lösa? Så ska man inte säga åt en finsk kvinna. Vi ger inte upp så lätt, och personligen tycker jag att det är min skyldighet att ta itu med sådana problem som är lätt avhjälpta. 


  I går hittade jag det här längst inne i skåpet under diskbänken. En granne som bott här länge sa att spanska hus gör så, men jag tror att det beror på att huset torkar. Där var inte 'mjöl' i fjol. 


  Det här är ett mera svårlöst problem. Bra att de fungerar med solenergi, men dom är helt opålitliga. Mig stör det inte för jag har lärt mig att man inte ska springa efter en karl eller buss: det kommer alltid en ny. 😉😂
Ha det gott! 
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela