compassola.blogg.se

Oförberedd

Publicerad 2019-11-21 13:55:00 i Allmänt,

 
  Hola från lagom temperaturer. Det har varit så fina mornar: nästan ingen vind och igår blåste det första gången från väst. Jag följer med tre olika väderprognoser och ibland visar alla helt olika vindriktning. YR har nu haft mest fel och de har ett par grader för låg temperatur. Egentligen är det endast då jag ska till andra sidan av ön eller upp i bergen som jag kollar noga vilket väder de lovar. I förra veckan var det regn och + 6 vid trakten runt Tejeda, så där behövs det rejält med kläder.
 
 
  Till den här utsikten äter jag nu frukost, eftersom solen stiger i sydost och inte längre lyser i sängen. Men nu till rubriken; när jag skrev boken tänkte jag inte alls på hur det skulle bli sen när den var utgiven. Jag tänkte att det är trevligt om nån vill läsa den, men inte ens det funderade jag på. På tisdagen när jag gick till allsången på klubben, slog jag mig ner vid ett bord med okända människor, eftersom jag tycker det är intressant att bekanta mig med olika personer. Rätt snart berättade den ena att hen hade läst min bok, och den andra skulle sen läsa den. Den tredje sade att boken varit i tv; ett program där man får ta med sig en bok och berätta om den. När den ena steg upp och tog bild på mig började jag känna mig lite obekväm. Det här var jag totalt oförberedd på och de sade att de var så glada över att ha fått träffa mig. Visst misstänkte jag att boken kommer att väcka större intresse i Sverige, men att nån hade valt att ta med den till ett tv-program. Undrar vad som sades om den? 
 
 
  Jag frågade om deras liv men de återkom hela tiden till mig, och jag insåg att det här är en del av att ge ut en bok. Tyckte nästan det var skönt när minglet var över och vi gick in i salen för att sjunga. Det var trevligt och där sjöng vi i 2.5 h olika visor som också publiken fick önska. Jag önskade Sång till friheten, som vi hade sjungit med Sofie på Felicias namnfest. Då hade jag visserligen skrivit en annan text, men jag fick samma fina känsla, fast nu var jag inte nervös.
 
 
  Såna här djur kan man se under strandpromenaden, men nu lär också de "portugisiska örnlogsmännen" ha kommit. Det är ett mycket giftigt manetliknande djur som kommer då det är hårda vindar, och det har vi ju haft här tidigare. Jag håller mig ändå helst till poolen nu då havsvattnet blivit svalare efter att vi hade några svala nätter på weekenden. 
 
 
  Nu har jag lite mysigt på terrassen och idag kunde jag behärska mig på marknaden, så köpte endast frukt och grönsaker. Sommarblommorna får vänta till januari, men ringblomman och övriga blommor växer och mår bra.
  Ett finländskt par som bor i Nordsjö, kontaktade mig och frågade om jag vill träffa dem. De har följt mig under tiden sen jag flyttade till GC och skulle gärna vilja lära känna mig. Så på söndag åker jag till PR där de är på semester, och det ska bli roligt för det är länge sen jag var där. Borde hinna upp och kolla allt som Marianne och Javier har gjort i stenparken. Lite turistliv ska bli kul; tränade redan lite och la mig i en solstol en stund före jag gick till poolen. Men jag behöver nog en madrass för de är för hårda för min rygg, men jag har en plan som jag ska testa idag. Kanske ska jag skriva lite på boken också, för jag har sån lust samtidigt som jag gärna har semester. Igår fick jag en överraskningsgäst som nyligen flyttat ner för att stanna. Det var ett glatt återseende och roligt med extempore besök. Då kom jag ihåg mitt kanariska kaffe som jag köpt på plantagen, så det blev espresso av det, men jag tror att jag ska testa med hälften spanskt och kanariskt. Det har en otrolig fin arom som länge blir kvar i munnen. Idag har jag städat och nu blir det dags för lunch och sen espresso. Njut av alla goda drycker! 
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela