compassola.blogg.se

VÄRME!

Publicerad 2022-09-22 14:00:00 i Allmänt,

 
Hola från värme och sol. När jag satt på morgonflyget till LPA igår förstod jag att det redan är sjunde gången jag flyttar ner till GC. Vart försvann de åren? Det kändes ingenstans mera utan har blivit helt normalt i mitt liv. Den mjuka värmen som alltid omfamnar mig när jag landar, känns däremot ännu lite överraskande skön och annorlunda. Det var kylig nordanvind på tisdagen i Hesa och när jag kom fram till HEL flygplats började det regna. Jag var så nöjd över att det inte hade regnat då jag körde bort från Granö. När jag satt i taxin och såg ut över havet förstod jag hur lycklig jag är som kan bo här. 
  Väl framme i lägenheten blev jag glatt överraskad eftersom jag väntade mig mycket städjobb. De hade renoverat både på ut- och insidan och städat efter sig ordentligt! Nu ser lägenheten likadan ut som då jag flyttade in. Om det var boken som fått istånd det här, så var det en jäkla tur att jag nämde om den.
 
 
  Jag gjorde fuktmätning igår och nu visade det endast "risk" på dom platser som förut hade "vått". Sände bilder åt ägaren och tackade henne, och lovade göra nya fuktmätningar så att vi bättre kan förstå vad som får den att stiga. Jag hoppas att det inte är läckage från duschen.
 
 
  Det är viktigt att få henne att förstå att det här kan vi sköta i gott samförstånd utan hysteriska utbrott eller hot. Med den förra hyresvärden lyckades jag snabbt finna samförstånd och vänskap, men nu är det fråga om en annan personlighet. Eventuellt är det också så att många tror att singelkvinnor kan man behandla sämre, men nu råkade hon få en "författare" till hyresgäst som eventuellt kan vara journalist 😂 för det är ju inte helt ovanligt.
  På tal om det så hoppas jag snart få ro med boken igen. Det var så mycket som störde koncentrationen i somras, minst var det faktiskt försäljningen. Samtidigt har jag förstått att stugägare inte är något för mig mera. Kanske måste jag vänta tills generalplanen blir färdig. Granö hör sedan mer än tio år sen till ett område med byggförbud. Det är olagligt och en följd av Hesas annektering av en del av Sibbo. Dom behövde markområde för mera hus, men det enda som har hänt är att flera daghem har stängts. Det är inte bara i Putins land som det händer konstigheter, och att följa lagen i lilla Finland är inte heller så lätt. Kanske är jämförelsen lite häftig 😂
  
 
  Natten på Barcelona flygplats blev kort. Aldrig har jag varit så nöjd över att ett flyg varit försenat vid start. Det landade på HEL då det borde ha lyft, men jag blev förvånad över hur snabbt det blev färdigt för boarding. Klockan var så mycket att jag snabbt blev sömnig och sov flera timmar i flyget. Vi landade mitt i natten men det var många som tillbringade natten där. Jag vandrade runt för att hitta en lugn vrå. Efter några försök hittade jag ett avgränsat område. Efter en stund kom vakterna med en kvinna som inte mådde bra. Hörde hur hon berättade för dem att hon var svensk, trött, sjuk och rädd för att hon var ensam. När vakterna lämnat henne sade jag att hon inte behöver vara rädd och jag gav henne en banan. Hon berättade att hon kommit från Senegal, där hon bott i fem år, och nu var på väg till Sverige. När jag fick höra vad hon varit med om, tänkte jag att mitt liv på GC har varit mycket lätt. Hennes berättelse fick mig att förstå hur nordbor lätt kan bli lurade och hamna illa ut: vi kan inte förstå hur dom tänker och att det kan vara möjligt. Dessutom är en förälskad människa den mest lättlurade som finns. 
 
 
  Få se hur länge jag kommer att ha den här utsikten? Åtminstone har jag ingen brådska att flytta nu, och några överförfriskade nordbor ska jag väl klara av. Jag kommer nog att fortsätta kolla upp marknaden, men visst var jag glad igår när jag hade så nära till butiken. Det är inte så mycket mat man vill ha här nu i värmen: frukt, grönsaker, kall kokt kalkon och glass är gott. Innan det hade jag joggat en god stund i poolen. När vinden har mojnat ska jag ta en tur i havet. 
Må väl! 
CWB 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela