compassola.blogg.se

Dammet lägger sig

Publicerad 2019-10-27 12:40:00 i Allmänt,

 
  Hola från värmebölja och lite calima, men det är lätta moln så helt skönt. Idag ska jag ta mig ner till stranden och njuta. Benen blev i skick på några dagar och nu ska jag ta det försiktigt med vattenjoggningen. Jag blir inte alls trött i vattnet så märker inte hur mycket musklerna får jobba. Bilden ovan visar gården nere vid ingången, och där har jag suttit då balkongen varit ur bruk. Där är skuggit på förmiddagen så på eftermiddagen har jag suttit under ett tak. 
 
 
  Det går alltid att hitta lösningar på alla problem, och när jag begärde mellanstädning till balkongen, så fixade ägaren snabbt hit en trevlig och duktig städerska. I nästa vecka är allt över och då blir det grundlig städning i hela lägenheten. Det kom lite nytt damm på balkongen i slutet av veckan då de jobbade med gaveln, men jag går inte ut dit nu. Mina symptom börjar försvinna så nu undviker jag allt damm. 
 
 
 
 
  De här bilderna tog jag för över en vecka sedan då de hade "städat" efter sig på balkongen. Det såg ut som nysnö men blev outhärdigt för mig. Tog snabbt bilderna för det började svida i huden och klia i ögonen. Det är konstigt att jag inte lider av caliman, men det måste vara kemikalierna som jag reagerar på. På Granö är det byggställningar på insidan så inte skulle det var bättre att bo där.  
 
 
  Så här såg där ut förra söndagen så nu är det på god väg. 
 
 
 
  Lite mörkt och dystert ser det nog ut där nu så inte börjar jag längta. Just nu började här komma ner några välkomna regndroppar som tar hand om allt damm. Jag lovade att berätta lite om reglerna för möblerade lägenheter här. Enligt dem bör de nog vara rätt väl utrustade, och den här lägenheten uppfyller kraven, men tex inte den som jag bodde i före det. Där var det knappt om allting och dessutom utslitet. Den är ännu tom trots att mäklaren redan i november frågade om jag vill fortsätta bo där följande vinter, eftersom det fanns många intresserade. Så låter det ju alltid. 
 
 
  Det är tur att jag bor här som är täta fönster och dörrar och finns tillräckligt lakan och handukar, då jag inte har haft möjligthet att torka tvätten ute. I nästa vecka kommer tvättmaskinen att snurra alla dagar. Jag ska köpa blommor, dekorationer och på nytt sätta den nya duken på bordet. Sen ska jag fira med bubblor, delikatesser och kaffe från Europas enda kaffeplantage, som jag besökte på tisdagen. Lite förhandlingar blir det ännu med ägaren, men jag tror nog att vi finner en lösning.
  Det har också varit lite problem med den nya frysen som bildar isklumpar som trillar ner innanför dörren. Jag märkte det tidigare och ägaren ville att jag skulle berätta åt honom om det händer på nytt. Förra weekenden när jag skulle sova riktigt gott höll den på och förde oljud en natt, och då märkte jag också att det springer kackerlackor på golven. Dom bor bakom tvättmaskinen så städerskan fixade dit nåt medel på måndagen. En elektriker var här och kollade frysen och sade att dörrens tätning läcker och ska bytas ut, så det blir ännu ett besök av den blinkfyren. Det räcker nu med canarian hombres för en lång tid, men det vågar jag inte ens säga högt, för då kan det börja hända något igen. 
 
 
  Jag skrattade när jag tänkte på hur mycket nytta, jag har haft här på ön, av mina olika utbildningar, då jag varit tvungen att hitta lösningar och förhandla. Det var nog tur att jag började sköta det här direkt med ägaren, för hos mäklaren hade det nog sagt smack i kaklen för länge sedan. Inte sku jag heller ha velat vara mäklare i den här härvan, men hen borde nog ha känt till renoveringen. Tur att det krävs disponentintyg i Finland, men dom kan ju också vara föråldrade, som det jag fick och det kom ingen förklaring eller nytt intyg.
  Min mäklare här lade för en tid sedan ut på Fb om hur människor endast uttnytjar hen och låter hen jobba utan att de blir kunder. Det är en av mäklarnas dilemman att med nya kunder snabbt kunna luska ut vad det är fråga om. Själv tycker jag nog att jag varit en exemplarisk kund, som båda gångerna endast behövt en visning och ett avtal. Att det funnits problem i lägenheterna är ju inte mitt fel, och nu har jag skött det själv. Jag fick bla meddelande om alla mäklarens sjukdomar och att hen snart går i kaklet, så därifrån kom det uttrycket. Jag har tre gånger erbjudit gratis arbetshandledning, för att hen kunde reflektera över sitt företagande, men nu hoppas jag att hen själv kan finna balans. Det blev många dammiga bilder den här gången men så är livet ibland. Eftersom det inte blåser idag så ska jag pröva playan på bilden som ofta har röd flagg. Regndropparna blev tyvärr inte många, så njut av regnet ni som bor i Norden. 
Ha det gott!
CWB 
  

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela