compassola.blogg.se

Ovisshet

Publicerad 2021-10-17 13:08:00 i Allmänt,

 
 
Hola från en liten värmebölja. Hösten har inte varit speciellt varm i år, men några kortvariga värmeböljor har vi haft, och då menar jag när det är mer än + 30. Egentligen är vädret det minsta bekymmret nu då vulkanen håller oss i ovisshet. Värst är det för dem som bor nära och hela tiden måste vara beredda att evakuera med kort varsel. Men också flygtrafiken kan drabbas. Ett flyg måste återvända till Tenerife strax efter start. Det visade sig att motorerna var helt förstörda. 
 
 
Förra söndagen var det nya explosioner med ras, och lava började rinna ner längre norrut mot ett industriområde. Det följde med enorma glödande block; stora som höghus, men har ingen bild på dem. Jag orkade inte ta nån bild, och kände att det blev för mycket att se på de kanariska kvällsnyheterna, som till 95% handlar om vulkanen. Så jag höll en liten paus.
 
 
Den stora ovissheten är flygtrafiken. Måste flygplatser stängas så drabbas turistnäringen som just håller på att komma igång på nytt. Jordskalven har blivit kraftigare, ca 4,6, men inte någon varning om stort ras ännu.
 
 
En som bor på Tenerife skev på FB att trasan blir svart då hen städar på terrassen. Också här märker jag en liten förändring, men det är inte mera damm. Poolernas kanter är inte lika vita mera trots att de städas varje dag. 
 
 
Jag vågar inte ens vara helt säker på att julresan blir av. Nu lever vi en dag i taget. Jag ska ännu fixa en tand, och försöker med uteslutningsmetoden få klarhet i mina sporadiska nackbesvär. Orsakerna kan vara många, så ska ännu beställa några kuddar från Ikea. Jag har lagt märke till att käkleden blir värre då jag tuggar, så nu är det paus med nötter, tuggummi och dyl.
 
 
Bilderna är från La Palma, men vill sluta med en blomma. Livet går vidare och allting ordnar upp sig på sätt eller annat. Det enda som är säkert är stunden vi äger. Må väl!
CWB

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela