compassola.blogg.se

Ledsagare

Publicerad 2021-01-30 20:07:00 i Allmänt,

 
Hola från sköna dagar. Ja, det är bara så underbart nu med lagom temp och ingen vind. Nästan varje dag har jag legat en stund i solstolen, med den här utsikten och en kompis som vill sällskapa. Men den har lärt sig att ta det lugnt. Ofta ligger den under stolen eller med huvudet vid mobilen och lyssnar på Radio Vega.
 
 
Jag fick frågan om vem som stöder mej nu ang strulet med hyreskontraktet. Ja, mest stöd har jag faktiskt fått av ägaren, för vi blev ju i samma båt, och hade dessutom hunnit bli goda vänner. Men jag har inte behövt så mycket stöd, för jag var inte ens så överraskad. Mäklaren visade sig redan när jag bodde i förra lägenheten vara oprofessionell, och det blev ju ännu värre här. Jag har inte orkat skriva om allt här i bloggen, men det kommer i romanen jag nu skriver. Det behövs nog lite "att bli pissad i ögat av en 'ängel'" mm mellan läkarbesöken och kampen att övervinna sjukdomen. Någon bok "Hyresgästen" blir det inte, som jag en gång tänkte, för efter den här ska jag göra annat. Så fort jag säger att jag ska skriva en bok börjar det ju hända saker i mitt liv, och nu behövs det en paus med det.
 
 
Men nu till rubriken. På sommaren sa intuitionen att jag skulle gå in på Veikkaus och lotta, så jag kruxade sju siffror för fem veckor. Glömde bort det men sista dagen på Granö kollade jag och trodde jag såg fel. Måste kolla på nytt och då såg jag att jag vunnit exakt den summa, som min sista arbetsgivare borde ha betalt åt mig. Det var många vikarier som hade fått för låg lön, men efter andra nekande svaret släppte jag det, eftersom det var många som inte heller hade fått ersättning. Nu hade jag summan i alla fall, och intuitionen sa mig att jag kommer att behöva den senare. 
 
 
På hösten kom det myror i badrummet som kan vara ett tecken på fuktskada. Lite senare upptäckte jag ett litet läckage i badrummet, som ägaren fixade snabbt. Då undrade jag att månne det blir flyttning snart. Myrorna försvann men jag fick veta att det varit ett större läckage där tidigare. Jag hade kollat läget på hyresmarknaden tidigare, men inte fastnat för lägenheten jag snart flyttar till, för bilderna gav inte rättvisa åt utsikten. 
 
 
När det blev klart hur allt låg till här med avtalet, kollade jag på nytt och gick för att se platsen. Fick genast god fiilis och följande dag var det visning, och sen pratade jag med ägaren osv. Han hade redan frågat hur han kunde hjälpa mig för han förstod min situation. Tur var det att allting uppdagades nu då lägenheten är ledig. Jag har alltid haft en ledstjärna eller skyddsängel som fixar till det för mig. 
 
 
När allt blev klart med lägenheten, men också markbytet i Gläntan, fick jag ny inspiration att skriva. I boken om SA historia fanns det så många skrivfel, trots att det var andra upplagan, att jag blev helt kvitt min irritation över skrivfelen i min första bok. Själv tycker jag att det både är modigt och charmigt, att våga ge ut en bok som inte är perfekt. Det som harmar mest är de felen jag hade korrigerat, men som inte längre hade blivit sparade, efter att boken flyttats till förlagets sidor.
 
 
Sill och nypotatis åt jag en dag men fick ingen midsommarfiilis. Snart ska jag fira alla händelser genom att äta lax på planka på ❤️❤️❤️ terrass. Den är så supergod. Så har jag lovat Daniel i Handelsboden att jag köper lutfisk till påsk, för han beställde alldeles för mycket. Jag ska äta den med potatis, mojosås och ärter. Mandelblommorna blommar som aldrig förr uppe i bergen, så det blir en fin skörd i år. 
 
 
Covid-19 ökade efter helgerna och nu har vi strängare regler här, fast jag märker inget av dem eftersom jag inte rört mig i grupper och sover på nätterna. I min kommun är det ca 60 aktiva fall nu av ca 70.000 invånare, och det är en till ytan stor kommun. En kompis på ön ringde så det blev en lång paus med skrivandet, och nu sitter jag och äter middag medan jag njuter av kvällshimlen. Vi bestämde att vi snart går och firar, och jag fick intressant info ang mäklaren igen en gång. Sköt om er! 
CWB 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela