compassola.blogg.se

Tankar under markisen

Publicerad 2023-04-23 15:02:47 i Allmänt,


Hola från klarblå himmeln och skön temperatur. Nu har den sista delen av strandpromenaden i SA fått ny beläggning. Allt sedan jag flyttade hit har det varit mycket skriverier om den på FB. Ytan var visserligen trasig men jag hade svårt att förstå att så många hade fallit där. Eller var det inte så många, men dom + deras bekanta skrev ofta om saken. 
  Jag tycker nog att det är mycket svårare att promenera på nån grusväg. Därför har jag inte lust att delta i vardringar som ordnas uppe på ön. Det är mycket påfrestande för vristerna och inte hinner man njuta av utsikten då man hela tiden måste ha koll på terrängen. 


  På onsdag morgon var det lite moln och ingen vind, så jag beslöt att ta en tur till fyren i Maspalomas. Så här såg det ut på vägen ner mot stranden. 


Det var varmt redan då eftersom det var nästan vindstilla och solen kom fram. 


  Innan fyren fanns den här dammen. 


  Jag belv besviken när jag såg att fyren var stängd: troligen renovering. 
  För ett tag sen öppnades där ett museum som jag gärna hade besökt. 


  Sydligaste punkten på GC. Vågorna var mäktiga trots svag vind. 


  Några surfare är ute, men de behöver kanske häftigare vågor. 


  Inte många simmare som vågar sig i.


  Men många som vandrar från eller till udden österut och sanddynerna "öknen" som den kallas. Själv tycker jag att det är jobbigt att gå upp och ner över de höga dynerna. På stranden är den våta sanden ganska hård för fotsulorna, och högre upp har det kommit fram stenar då sanden har yrt bort. 


  Visst finns det turister på ön trots att det inte är högsäsong nu. 


  Lite speciellt instrument. 


  Det finns en park i närheten men solen hade hunnit bli så intensiv att jag beslöt att gå upp mot bussen. Några köpcenter hade jag inte lust att besöka. 
  Nu har jag betydligt mera ledig golvyta i vardagsrummet efter att jag möblerat om. På torsdag kom jag till slutet av boken och konstaterade att nu ska jag ha en rejäl paus. Sista kapitlet ska ännu skrivas men jag behöver mera perspektiv. Dessutom bör jag ännu korrekturläsa andra delen av boken, men också det får vänta. 
  Nu tänker jag ha semester innan arbetslägret kallar. 😂
CWB 





Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela