compassola.blogg.se

Galenskaper

Publicerad 2022-08-28 11:49:00 i Allmänt,

 
Hej från varmt sommaravslut. Sällan har 28 augusti varit så här varm, men jag hoppas att hela vintern ska få dräglig temperatur. Jag tänker på alla som värmer upp sina hus med el, och som kommer att få skyhöga räkningar. Energikrisen och kriget i Ukraina har ju länge helt dominerat nyheterna. Men när statsministern hade dansat och roat sig slog den nyheten ut allt annat för en lång tid. Med tanke på tidigare ministrars och presidenters alkoholbruk och festande så tycker man att det här folket skulle vara härdat, men nu är det fråga om en kvinna som har skött sitt arbete mycket bra. Sannfinländarnas och de Kristligas ordföranden, båda kvinnor, var förstås värst med sin mobbning, men nog fanns det andra i högerpartierna som också passade på. Det här ämnet stöttes och blöttes till lust och leda i alla aktualitetsprogram under en lång tid, men nu hoppas jag att det ska vara över. Statsministern har alltid uppträtt korrekt, skött sina uppdrag på ett mycket bra sätt och blivit känd i hela världen. Det här retar säkert upp många och avundsjukan är ju en svår sjukdom. Att seriösa medier går med i ett sånt här drev är ju faktiskt bedrövligt, men där finns ju också politiska intressen. Jag hade haft lite högre tankar om Hbl:s nya chefsredaktör, men när jag hörde henne i radion blev jag verkligen överraskad. Men det finns många äldre och yngre journalister som har sagt till på skarpen om den här galenskapen.
 
 
  Så till en annan galenskap och här är det fråga om personlighetsstörning. Hyresvärdinnan hörde av sig för en par veckor sedan och ville komma och se på bostaden. Reglerna är såna att ägaren inte får gå in i lägenheten då hyresgästen inte är på plats, men med tanke på det som hände där förra augusti, tyckte jag att det är bra att hon åker dit och kollar läget. Visst undrade jag vad hon hade i kikaren och det fick jag veta några dagar senare. Jag hade bett henne skicka några bilder av de fuktskadade väggarna, men det gjorde hon inte. Istället meddelade hon att lägenheten är torr och att hon nu ska ta en försäkring och därför ska jag betala högre hyra. I avtalet fanns en olaglig hyresförhöjningen som sku träda i kraft ett år efter inflyttning, men den fick jag avböjd pga fuktskadorna. 
  Nu blev det ett intensivt chattade där hon varje gång argumenterade mot det som hon skrivit föregående gång: än var lägenheten torr men följande gång hade den fuktskador osv. Det blev riktigt humoristisk underhållning, och jag förstod varför hennes man efter hennes första utbrott hade sagt att jag enbart ska kontakta honom. När jag hade skrivit att hyresförhöjningen i kontraktet var olaglig, att jag fått veta om den först efter att jag hade gjort beslutet, att lägenheten inte längre var i samma skick som den varit då kontraktet undertecknades, och att det i kontraktet stod att den ska vara i samma skick när jag flyttar ut, vilket ju är omöjligt, tog det riktigt eld i tanten: Hon skrev att hon har pratat med sin jurist och om jag inte betalar så vräker hon mig och jag får betala alla kostnader. Allt gick ut på att hota och med vilka medel som helst få mera pengar. Jag berättade för henne om att lagen endast tillåter indexhöjning, att jag gärna lyder avtalet men då bör hon också göra det och se till att det är möjligt att lägenheten är i samma skick när jag flyttar ut, som det står i avtalet.  
 
 
   Såna blommor fick krysantemen på sina nya stjälkar. Jag hade redan börjat beskära buskar men sköt upp det pga värmen, eftersom jag helst har skyddande kläder på mig. Herr Hugge har jag jobbat med ibland och hoppas på att ha vedlidret fullt när jag reser. Så har jag tätat stugan med gammal tätningsull som blev kvar efter bygget. Fåglarna har rivit bort av den till sina bon. Jag har också planer att täcka fönster och dörrar med isolerande material. Nu gäller det att få ner elkonsumtionen i vinter. Jag ska också sänka grundvärmen i stugan så förhoppningsvis blir det inte långa elavbrott. Elbolagen tar nu ut de förluster dom gör genom de tidsbundna avtal som gjorts innan krisen. Det innebär att priset på el kommer att variera mycket beroende på avtal. Jag önskar att beslutsfattarna sätter ett tak för prisen, och sänker elskatten med krav på att den påverkar konsumenten. 
Må väl!  
CWB
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela