compassola.blogg.se

Slutsummering

Publicerad 2023-05-07 12:56:31 i Allmänt,


Hola från normalt majväder. Trädet/busken på bilden har både vita och röda blommor. Vet inte vad den heter och varför de är tvåfärgade. Har den både han- och honblommor?


Snart lyfter flyttfågeln så det är dags för ett avslut. Hur blev den här vintersäsongen? Bättre än blommorna på bilden ovan i alla fall. Gerberan orkade inte ta sig efter att den blommat med fem blommor: bladen blev brunspräckliga och de nya orkade inte växa. 'Påskblommans' blad började också bli bruna efter ett tag. Blomman till höger med granna blad såg så skranglig ut när jag köpte den att jag klippte av toppen. Trodde att den skulle bli tät och vacker: tät blev den men inte värst vacker. 



  Petunian växte snabbt och blev fin, men bladen längst in började mögla. För mycket vatten? Här är ju inte så mycket sol under markisen, så kan det vara en orsak till att blommorna inte trivs?


  Allt går inte som på Strömsö, men sku jag inte ha haft strul med hyresgästerna i Hesa, så sku den här vintern ha varit lugn. Sedan 1.4 bor där nya hyresgäster som verkar vara ok. Allt löser sig med tiden. 


  Nu går tankarna till Finland och Gläntan. Om en vecka är vi där och firar Morsdag. Visst sku jag hellre flytta till en bostad i Solvik, plantera blommor på balkongen och njuta av ett bekvämare liv. Men mitt försök att sälja innebar flera bra saker: huset blev ordentligt städat och uthusen blev röjda. Trots att initiativet att avstå kom från Sofie, har hon förstått att hon inte vill att Gläntan säljs, vilket innebär ett större intresse för att delta. Men sen kan man fråga sig om man har rätt att göra vad man vill med sin egendom? Det är i alla fall alltid ägaren som har ansvar och står för renoveringar mm. 


  Tiden får visa hur det går. Blir det en fuktig och sval sommar kan det gå så att jag av hälsoskäl snabbt får hitta en ny lösning. Jag har i alla fall bokat flyg till slutet av augusti så att jag kommer bort från fukten.


  Jag hade för en tid sen besök av en släkting och hen berättade hur överraskad hen hade blivit av försäljningen. Men när jag hade berättat om orsakerna till mitt beslut och sagt att jag inte längre vandrar i skogen konstaterade hen: "då har du ju inte glädje av att bo där." Lite glädje har jag väl, men det negativa överväger. Jag är så urled på alla fästingchek och alla förberedelser innan man kan röra sig utomhus. Det är extra stressigt då barnbarnen är där och springer runt i buskarna.


  I sommar borde jag få bort vassen från båda sidorna om bryggan. Det går inte att göra om det blåser, men när det är vindstilla är bromsarna i farten. Dessutom tar ryggen stryk. Sofie slog ner ett område nära stranden i fjol, men vassen växer långt ut så det mesta måste göras från roddbåten. Ja inte ser jag fram emot arbetslägret, men på något sätt ska det väl gå. 


  När jag nyligen pratade med en kompis i samma ålder, sade hen att de nog inte länge mera orkar med sitt sommarställe. De är två och har flera barn som hjälper till, men kanske ingen som helt vill ta över det. Det kändes skönt att andra tänker lika som jag och förstår min situation. Att ha ett sommarställe betyder nog att man inte kan ha så mycket annat program under sommarhalvåret.


  Det är i alla fall skönt att lägenheten här är torr nu och jag vet var jag ska bo när jag kommer. Visst har jag koll på hyresmarknaden ännu, men den verkar ännu vara ganska vild efter pandemin. Ägarna trissar upp hyrorna så mycket som möjligt, och långtidskontrakt är svårt att få. Det har skrivits om att myndigheterna ska börja kolla upp licenserna, så nu har några privatpersoner lagt ut att de har Vv och att hyran därför är högre. Otroliga orsaker de hittar på för att täckas ta ockerhyror. Det är väl klart att alla korttidsuthyrare ska ha licens och betala skatt, eller låter det orimligt? 
Ha det gott! 
CWB 





Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela