compassola.blogg.se

Vår i luften

Publicerad 2022-01-24 15:12:00 i Allmänt,

 
Hola. I morse märkte jag att harsyran blommar. En variant med granna blommor och många på samma stjälk. De påminner mig om våren. Fiskmåsarna flög över havet i går morse men tornflygarens flyttning får vi ännu vänta på. Mandelblommorna blommar för fullt i bergen, men jag tar det lugnt med alla turer nu pga omicron som också härjar på ön.
 
 
En rättelse ang elavbrottet som jag skrev om i min förra blogg. Djungeltelefonen hade gett fel information. Visst tyckte jag att det lät häftigt att hela komplexet inte var jordat. När jag frågade en annan granne som kom förbi, berättade hen att det gällde endast ett eluttag på en terrass. Så här såg mitt uttag ut när jag kom tillbaka efter jultrippen. Skickade nog bild åt ägaren men ingen reaktion.
 
 
Tyvärr har jag inte fått någon bra uppfattning om ägaren, så idag kontaktade jag endast hennes man ang avloppet i duschen. Nära jag putsade det upptäckte jag att det sitter snett och att ingendera av de två gummipackningarna är på rätt ställe och därför inte håller tätt. Rörmokarn som var här augusti öppnade det men han sade inget. Kan det vara ett läckage där? 
 
 
Fukten sprider sig med fart i sovrummet och fuktmätaren visar höga värden. Jag har bestämt att jag inte ska låta mig störas av det här, utan njuta av tiden jag bor kvar. Nu söker jag lägenhet med helt andra kriterier än för tre år sen när jag kom till Flamboyan. Den varma poolen är nog enda orsaken till att jag stannat kvar. I november minskade de på vattenmängden då de började värma upp den, så nu kan jag endast vattenjogga i en cirkel på mitten. Dessutom gäller det några månader per år, så är det så viktigt? Havet är ju också rätt varmt bara man aktar sig för strömmarna. Hittar jag en bra lägenhet i ett komplex där poolen inte är uppvärmd så får jag vinterbada några månader. Vattnet är väl + 16 som lägst, men betydligt varmare soliga dagar på eftermiddagen. 
 
 
Jag har vidgat mitt område åt båda hållen och söker helt nya alternativ. De som nu är lediga ligger nästan alla på marknivå, men jag har insett riskerna med det. Det kunde vara värt att testa att bo högst upp med hiss. Sådana möjligheter finns det inte så många i SA. Meloneras är ett mycket lugnt område men har mest bungalows och ligger lite på sidan om all service. Då måste jag också ge upp havsutsikten. Jag borde ta en sväng och vandra omkring där för att känna efter hudana vibbar jag får. SF gillar jag men ligger inte så nära havet. 
 
 
Jag borde väl göra som han som provbodde i en lägenhet i 2 v då han var på väg att köpa. Till all tur började det regna och han fick lägga en hink i sovrummet. 36 lägenheter kollade han innan han köpte en pga utsikten. Efter första duschen kom grannen upp och sa att det kommer vatten i deras badrum. Det blev helrenovering i badrummet, men de som fixade den hade sagt att det behövs renovering i köket också. Till all tur är det hans andra hem, men för dem som flyttar permanent kan en sån händelse bli en katastrof. Jag har hört så många olika storyn om fuktskador nu att jag har insett hur många faror det finns. 
 
 
Kanarierna som i årtusenden levt i svår vattenbrist kan inte förstå farorna med vatten. De tar mycket lätt på fuktskador och tror att solen torkar upp allt. Solen lyser inte på alla ställen och värmen hjälper mögelsporerna att utvecklas och växa till sig. Jag är glad över att mögellukten är så svag. Min kusin var på besök och han märkte den först när han la näsan mot springan vid dörrkarmen. Det betyder att jag i lugn och ro kan se mig om efter ett nytt hem. 
 
 
 Det finns många andra saker som man bör beakta om man vill förstå kanarierna, men det ska jag skriva om nästa gång. Nu har jag haft en lång paus i bokskrivandet och jag tror att det var bra. Kanske började jag skriva för tidigt, eftersom många anser att de behöver mera tid, innan de börjar skriva om obehagliga händerser i sitt eget liv. Nu har jag varit observeraren och det har varit intressant. Då det händer något oväntat kommer sanningarna fram ang människor i omgivningen. Ha det gott! 
CWB 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela