compassola.blogg.se

Hyresmarknaden.

Publicerad 2022-11-17 12:43:00 i Allmänt,

 
Hola från fortsatt värme. Jag är så tacksam över min terrass där jag kan njuta i skuggan. På kvällarna joggar jag under stjärnhimlen i den uppvärmda poolen. Den kommer att hålla mig kvar här så länge det är möjligt. I sovrummet doftar det friskt nu och ingen mögellukt på utsidan trots att det grönskar i gången. Min kompis från Stockholm som besökte mig drog bort blommorna. Jag undrade om det var trädgårdsmästarens uppgift eftersom städerskan inte gör det. 
 
 
Idag ska jag ladda upp resten av bilderna från PDI. Jag har kollat upp bostäder där men får ingen lust att flytta till det området. Dessutom är de flesta i första våningen eller långt från stranden eller i uselt skick. Jag har lärt mig hur annonserna fungerar så har inte ens fått lust att gå på visning.
 
Shoppingcenter finns där många.
 
Läste nyligen om en barnfamilj som flyttat ner till en lägenhet som hade så svåra mögelskador att dom hade fått symptom. Ägaren vägrade diskutera saken och sade att dom får bo kvar tills dom hittar något annat. Att be hyresgästerna flytta löser inga problem. Ägarna är säkert frustrerade över den dåliga standarden, och alla har ju inte ens försäkring.
 
 
Så här är många hus byggda: första våningarna är under gatunivå, och då förstår man vart regnvattnet rinner. Vån 3 kan vara i gatunivå, så det kollar jag genast upp.
 
Yumbo, det största shoppingcentret i PDI. 
 
Människor har också varnat för oseriösa mäklare. En del annonser ser mycket oprofesionella ut: dåliga bilder och informationen är knapp. Hyrorna är höga och en del sänker när ingen nappar. Det har varit stor efterfrågan i höst vilket får ägarna att kräva helt galna hyror. Samma gäller korttidshyror (1 - 6 mån) som kan vara helt horribla.
 
Info för turister. 
 
En kompis som gav rådet "flytta" i vintras ska snart flytta andra gången. På våren upptäckte hen fuktskada men då var det redan bestämt att lägenheten sku säljas. Hen fick på sommaren flytta till en nyrenoverad i samma hus. Nu är det andra orsaker till flytt och hen får ta farväl av sydsidan. Själv är jag glad för att jag inte brydde mig om det rådet. Min intuition sade att jag sku avvakta och det var klokt beslut. Visst tyckte jag att jag behövde komma bort, men inte innan jag funnit nåt bättre. Dessutom är det en viss rulians att flytta här: adressändring hos kommunen och polisen. Jag har fått post från kommunen några gånger och får tom delta i kommunalvalet i maj. Mammografi sku jag också ha fått men hade gått privat på sommaren. 
 
Många låga hus finns det också. 
 
Min nuvarande lägenhet har mycket som jag gillar och läget är perfekt för mig. Nu när fukten tycks försvinna och jag har fått saklig kontakt med ägaren känns det bra. Man ska inte flytta med smällade dörrar heter det, men det hade också varit att ge upp. Om vi vill ha någon förändring måste vi våga stå upp för våra åsikter och ta ansvar. Fuktmätningen togs inte genast emot med tacksamhet, men den visade sanningen. Så länge vi håller oss till fakta, och inte går till personligheter, finns det möjlighet att lyckas. Dessutom har det ju skett flera förbättringar i komplexet. Här har varit en annan städerska i november och jag hoppas att hon ska stanna. Hon väger hälften mindre än den ordinarie och städar dubbelt bättre. Kanske nån tycker att det var elakt skrivet, men i de här trapporna blir det tungt att röra sig om man har stor kroppshydda. 
 
Nu har vi kört genom PDI och kommit till bussterminalen vid Tropical. 
 
Ägaren hörde av sig ang svar från försäkringsbolaget. Jag svarade att det ofta dröjer i Finland så är väl lika här. Jag tror inte att försäkringen kommer att göra något åt väggen, men idag ska jag göra fuktmätning, för det har jag inte gjort på länge. 
Njut i höstens sköna tid! 
CWB
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela