compassola.blogg.se

100 %

Publicerad 2020-09-27 13:44:00 i Allmänt,

 
Hola från ett otroligt lugn som vi hoppas att snart är över. Men en positiv sak; jag blev riktigt glad förra söndagen, då jag på eftermiddagen vandrade vid shoppingcentret, och hörde prat och glada skratt från alla restauranger som har öppet. Kanaierna går åtminstone ut och firar söndag som vanligt här i SA, men förstås med alla restriktioner. Smittspridningen är på nedgång på ön, men tyvärr berättar nyheterna i Finland att där ökar den. 
 
 
Högst upp i SC SA finns det gym, naturapotek och några restauranger. På följande plan vid kyrkan är det marknad på torsdagar, men inte nu, och där finns också butiker, frisör m.fl. Följande tre våningar är rätt lika med olika utbud. 
 
 
Nu finns det endast en eller två taxibilar som väntar på kunder. De blir så glada när man går fram och säger "Hola". Jag tar taxi ifall jag nu behöver uträtta något ärende längre bort, men uppköpen gör jag här. 
 
 
Här är lilla Spar där jag handlar mat, men de har också mycket annat. Där handlar de lokala och priserna är lite lägre än i stora Spar som ligger lägst ner. 
 
 
Jag bestämde att jag ska köpa någonting från alla som har öppet. Det är så ledsamt att se dem stå där i ett tomt köpcenter. De är alla mycket glada och vänliga när jag kommer, och berättar genast hur stor rabatt jag får. En sade att idag är det 50 % på allt. Gissa hur han såg ut när jag sade att jag betalar 100 %. Jag förklarade att när det är så få kunder så bör alla betala fullt pris, för nu måste vi alla hjälpas åt.
 
 
En annan kunde enbart ta emot kontanter, så jag gav påsen tillbaka och sa att jag går till bankautomaten. Han tog inte påsen utan sa att han litar på människor. Åt honom gav jag 20 € istället på 15 €, och det visade sig vara just det plagg jag mest behöver nu.
 
 
Så var det ett ställe där jag hade svårt att finna något nyttigt som jag behöver. Bikini är det plagg jag använder mest så frågade om han ha det. Han hade inte många men de var fina spanska, och dessutom just såna som jag sökt. Jag såg nog att de hade pris med prutmån men sade bara att jag tar den här. Han blev förvånad och räknade ut ett lägre pris och frågade om det är ok. "Si claro" sa jag och bad om att få betala. Alla har trott att jag är turist, och säkert en stållig sådan, som är här första gången helt ovetande. När jag berättar att jag bor här så blir de ännu mera förvånade, men jag har förklarat att nu vill jag understöda alla små privatföretagare. De stora affärskedjorna klarar sig nog. 
 
 
På tal om att "bo här" så har jag fått en tid för att skriva in mig i kommunen. När jag hämtade mitt pensionsintyg, som blivit översatt till spanska, fick jag veta att jag inte behöver S1 intyget för att göra det. Det behövs då jag söker sjukvårdskort och residencia, och till dem är det lång kö. Men jag kan få ett tillfälligt kort från Centro de Salud, så dit går jag bara S1 kommer från Finland. Jag fick också veta att dom kan hjälpa mig med det, så nu är det en juridisk byrå som sköter om att jag blir inskriven. Det gör man ju inte så ofta, så då kan man göra det med stil. 😉 Alla är i alla fall glada över att få kunder nu. 
Ta hand om var andra. 
CWB
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela