compassola.blogg.se

Vild marknad

Publicerad 2022-02-23 13:27:00 i Allmänt,

 
Hola från lite svalare väder i sportlovsveckan. Finland har idag fint vinterväder efter snöovädret igår. Fick bilder från Gläntan där träden böjer sig eller har knäckts av snön. Elen var borta ca 10 h igår. Där har varit otaliga elavbrott i vinter, så kan bara hoppas att alla säkringar och termostat har klarat av det.
 
 
Bjarne sände några bilder och jag kunde känna den råkalla kylan i kroppen, så jag gick till poolen som är 27 - 29 °, och värmde mig med vattenjoggning. Det har varit under 25 ° i luften på dagarna här nu. 
 
 
Lite har jag kommit igång med boken igen. Blev liksom aktuellt då det flyttat in en person som ville ha mig som sällskapsdam lite väl ofta. Jag hade just blivit av med en annan granne som börjat hitta ut den kortaste vägen, men men ..... Inte trodde jag att jag i den här åldern mera sku behöva jaga bort gubbstruttar 😂 Borde visst ta det som en komplimang, men det konstiga är att alla inte kan uppfatta när jag är upptagen med annat, och det att jag är hemma inte betyder att jag inte gör någonting. När jag hade hört "Är du hemma gumman? " tillräckligt många gånger insåg jag att här krävs tydliga gränser. Det att jag hade hörlurar och chattade med Bjarne ang skogen, gav inte tillräckligt tydliga signaler, så trots att jag lagt upp handen och sagt att jag är upptagen, dök han upp nästa dag igen. Då satt jag med datorn och förklarade bestämt att nu jobbar jag, för det blir ingen bok om man inte skriver. Det hade jag redan märkt några dagar tidigare då jag gjort en pånyttstart. Det var lite ovant och kände nog att det började spänna lite i nacken, men nu måste jag komma ihåg att ta pauser med nackmassageapparaten.
 
 
Vad bostadssituationen beträffar så har jag anpassat mig bra: jag njuter av allt jag har här och är glad över att jag flyttat till soffan. Städningen går snabbt och det är ingen mögellukt på den här sidan. Inga symptom har jag heller men fuktmätaren visar ännu 100 vid dörrlisten i sovrummet.
 
 
Jag har hela tiden koll på hyresmarknaden som ter sig mer vild för varje dag. Bilderna på annonserna ljuger ofta, samma gäller kvadratmetrarna. Här på Flamboyan är alla lika stora men i annonserna kan de vara 40, 45 eller 50. Samma lägenhet kan ha många mäklarfirmor och ägaren kan ha hyrt ut den själv utan att meddela om det. Jag var på en visning där bilderna ljög, elinstationerna såg mycket häftiga ut och det luktade unket i duschen. Mäklaren bedyrade att där absolut inte fanns fukt, men hans min blev en annan när fuktmätaren pep häftigt just där. Det känns tryggt att ha den med sig, och jag har gott om tålamod nu. Kompisarna har större bekymmer ang mitt boende och ägaren hör inte av sig alls. Jag blev nog lite bortskämd av min osynliga sambo, som trots sina faxer var så empatisk och varmhjärtad. 
 
 
Jag har kollat upp PDI men det ger inte bra vibbar. Om jag ska bo där så bör jag bo i vån 8 - 10 nära stranden. Här i SA finns några höga hus som har pool, men jag ska ha god tur om det nu ska bli nån ledig för långtidshyra. Eftersom marknaden är vild och till stor del svart, så vill de flesta hyra ut till såna som inte är registrerade på ön, för då har myndigheterna svårt att upptäcka dem. Jag har direkt börjat meddela att jag är resident och deklarerar hyran, för jag bryr mig inte om att springa på många fuktmätningar. Det att jag har fasta inkomster från Finland gör mig till en attraktiv hyresgäst. Det blir inget halvdant nu för jag litar på intuitionen, och lägenheterna berättar mycket om ägaren.
 
 
När jag flyttat in här undrade jag nog, då jag upptäckte i hur dåligt skick fönster och dörrar var, varför ägaren inte hade bytt ut dem i samband med den stora renoveringen. Nu förstår jag att om hon hade gjort det så hade lägenheten börjat mögla överallt. Plattorna på väggen såg fina ut men var endast kamouflage. Väggarna var nymålade med tjockt spackel nertill för att hindra att fukten sku synas. Den här ägaren gör så litet som möjligt och har inte nån försäkring. Här kollar inte mäklarna upp om det finns nån försäkring trots att de informerar om att den finns. Allt sker tyvärr på ägarnas villkor.
 
 
Trots lite moln på hyresmarknadens himmel kan jag njuta av det jag har. Med humorglasögon och - filter blir livet riktigt roligt och underhållande. Det bästa är ändå att det inte kommer att kännas vemodigt den dag jag flyttar. Nu har jag prövat på tre olika lägenheter i det här komplexet och sett för och nackdelarna. När jag flyttade hit under coronan sade närmaste grannen: "Det är lugnt i ålderdomshemmet", och han hade så rätt, men jag känner mig inte färdig för ålderdomshem ännu, och helt lugnt är det inte heller alltid numera. Njut av det ni har!
CWB 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela