compassola.blogg.se

Ankdammen

Publicerad 2022-06-16 11:28:00 i Allmänt,

 
Hej från friska vindar i ankdammen. Den på bilden försvann igår när vattnet steg i den hårda västanvinden. Ronja, 2 år, med fam. var här i fem dagar och det var roligt att se hur duktig hon blivit. Veckoslutet var vackert och soligt så det blev strandliv och vi kunde äta ute. 
  De har ofta gett vindvarningar igen och sista maj var det riktigt busväder. Jag hade bokat tid till en specialist med tanke på att den forna vårfestdagen alltid hade haft vackert väder. Det regnade och var hård påblåst på Bjönsö så hade fullt sjå att få båten på plats. Det var bättre väder när jag på eftermiddagen steg på bussen, men innan jag steg av började det regna och vinden tilltog. Vinden hade ändrat riktning så jag kom bra ut från bryggan, men när jag hade lyft upp "dramaten" på hembryggan gled den iväg i vinden. När jag sku rädda den fastnade foten i relingen och jag föll på näsan. Det blev många gånger kylgelpåse på näsan den kvällen, men ännu nästa dag. Inte ett blåmärke på armar eller ben, men det gjorde ont i näsan och huvudet. Jag fick ta det lugnt en vecka för det spände när jag böjde mig ner. När Sofie körde bort Teo, som sku på jobb på måndagen, märkte hon också hur krångligt det är att landa med den lätta båten, som far iväg med vinden då man minskar på gasen.
 
 
  I år var det konstigt att flyga från Europas sydvästra hörn till det nordöstra. Här märks kriget mera och nyheterna är mycket dystra. Inget bra marknadsläge för dom som ska ta lån för köp av bostad eller fastighet. Stressen slog också emot och varje gång jag har pratat med mäklaren har han berättat om hur mycket jobb han har. Inget har gått som planerat: många fel i texterna och det tog 11 dygn att få bilderna, som inte är något vidare. Fotografen hade inte ens tagit bild från alla rum.
  När jag för en vecka sedan ringde mäklaren var han på sjukhus och där är han ännu. Det är meningen att nån annan vid behov ska sköta ärendet men undrar hur det går till i praktiken? Inte lätt för en som inte är insatt. Jag tar det med ro och kommer inte att dumpa bort Gläntan, om nu någon får för sig det. Nu pysslar jag på och njuter av de blommor som hjortarna inte har ätit upp. Sköna sommardagar!
CWB
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela