compassola.blogg.se

Sommarförstörare

Publicerad 2021-06-29 17:00:00 i Allmänt,

 
Hej från arbetslägret. Sol och + 26 ° men fruktansvärt hett i bussen var det när jag just kom hem från stan. På GC är det så svalt i bussarna att jag brukar ha med en tröja. Stackars chaufförer här som jobbar i en bastu; det måste vara mycket tungt. 
  Jag hade midsommarn som deadline för städning av stugan, gläsklippning och fixing av  blomrabatterna. Felicia städade bastuavd till midsommarn, och hennes fråga: "finns det någonting jag kan göra?" var som ljuv musik i mina öron. 
  Det blev för mycket påfrestning på ryggen, så när lågtrycket kom och luften blev extra fuktig, fick jag ont i ryggen på midsommrafton. Jag märkte hur illa monotona rörelser är för kroppen. Inte hade jag vattenjoggat på över en vecka heller, men när vi badade midsommarbastu blev det många turer. Vattnetempen var över 20 grader men kanske det ändå blev för många turer. 
  Till all tur hade jag ängladoktorns gel med mig, som gav snabb lindring, och klarade mig med endast två värktbl. I går var jag skick igen, men nu får jag ta det lugnare. I nästa vecka kommer Roskenroll som samlar upp avfall, så nu ska jag röja i föråd och skjul. Och när det är klart blir det väl gräsets tur igen 🤨
 
 
Pionerna slog ut till midsommar, och i år slogs de inte ner av regn och vind, men i dag är de redan utblommade. 
  Felicia räknade upp alla sommarförstörare och de var många. Hon får liksom jag stora röda svullnader av bromsarnas bett. Jag har blivit halt några gånger då de stuckit vid en led. I går fick hon så mycket obehag att hon inte ville simma. Jag har en bra gel för insektsbett, men nog är det tråkigt med alla sommarförstörare. En dag hade jag en fästing i nackhåret som hade hoppat ner från en björk. Samma dag hade jag tänkt att obehaget inte är lika starkt i år, men blev genast påmind om dem. 
 
 
 Efter 9,5 mån utan skor blev det lite besvär under den långa resan. Jag motionerade mycket i Barcelona, och tyckte nog det var lite trångt vid tårna, men först då jag tog av skorna förstod jag vad som hänt. Nu har det bildats tjock pansarhud som skyddar innan den nya kommer. Tur att det är varmt så att jag kan gå i sandaler. 
 Jag har hunnit tänka på mycket medan jag jobbat här i arbetslägret: När Lindas familj flyttat till Solvik konstatera hon att de inte behöver komma till Granö, för där finns allt som behövs. Hon hade så rätt, och det hade Felicia också nu, då hon sa att om jag sku bo där kunde vi ofta träffas sponant.
  När jag var "flykting" några veckor för ett par år sedan upptäckte hur bra jag trivdes. Tänk så mycket tid jag tex sätter ut på att skaffa mat hit ut! 
  När Sofie var här och hjälpte mig att tömma huset då mårdarna förstört det sade hon: "Det är bara att avstå." Jag trodde att det var något som hon kastade ut i sin irritation över att vara tvungen att komma hit och tömma. Så var det väl också, men vid lite eftertanke förstod jag hur rätt hon hade. I dag är jag så tacksam över fästingen, mårdfamiljen och allt annat som har fått mig att komma till insikt. 
  Jag har frågat mig själv: Vill jag tillbringa den tid jag är i Finland på somrarna här på arbetslägret? 
Sköt om er och njut av sommaren! 
CWB
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela