compassola.blogg.se

Påskveckan

Publicerad 2024-03-31 11:37:06 i Allmänt,

 
Hola från en dansande sol. Förr sade man att solen dansar på påskmorgonen, och om man då gick med bara fötter på golvet fick man tandvärk. Jag har aldrig haft tandvärk så...😂


  Den här veckan har vi fått se vad ovädren har ställt till med på olika platser i landet. I norra delarna av Spanien har flera personer dött på grund av ovädret. Öarnas norra delar har också haft hårda vindar och uppe i bergen har det regnat. Varje förmiddag har min "vindflöjel" visat att det blåser från nordväst, en sval vind som blåser mot terrassen.  


  Så här såg det ut på playan som ligger i ändan av dalen närmast där jag bor. 



  Det hade bildats ett djupt "dike" i sanden, men gubbarna var snabbt framme och fixade det. 
  Gissa om jag blev förvånad när jag en morgon gick genom dalen, och upptäckte att gubben från Jeppis som tältade där för några år sedan satt där. Nu hade han inget tält, endast en bädd och cykeln med förvaringslåda. Mars har varit vinterhalvårets svalaste månad så inte så skönt för uteliggare.  


 
  Efter regnet började plattorna vid huset få påskdekorationer. Jag gjorde fuktmätning i huset på torsdag, men det var inte några alarmerande värden. 


  I tv har det allt sedan palmsöndagen visats olika processioner. De blev dystrare ju längre veckan led. Här har det religiösa en mycket synlig plats i samhället, men det handlar också om kultur och traditioner. 


  Några fler fartyg har jag sett på havet nu. Kan det bero på problemen i Röda havet? Så många båtar är inte på väg mot Finland nu i alla fall. Jag hoppas att landets ledning ska ta sitt förnuft till fånga och börja förmedla med facket. Den nya "natopresidenten" sade ju under valdebatterna att han inte kommer att blanda sig i, samtidigt som han sa att han tycker att regeringens politik är bra. Han figurerar enbart bakom kulisserna. Men nu behövs det en fredsmäklare som får alla att förstå, att båda parter bör komma halva vägen emot. Arbetsgivarna behöver inte göra någonting eftersom regeringen kör deras sak. Det här är nog värre än SOS-regeringen. 
Dansa med solen! 
CWB



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela