compassola.blogg.se

Inspiration

Publicerad 2023-10-29 11:39:33 i Allmänt,


Hola från svala vindar. Idag är det första gången som jag tycker att vinden känns lite sval den här tiden på dagen. Här sitter jag och kollar på hur benjaminfikusarna växer så att de syns i skvallergluggen. De mår mycket bättre nu då de inte får städmedel nästan alla dagar. Snart kommer säkert trädgårdsmästaren och beskär dem. 


  När jag gick ner lite över sju i morse trodde jag att det inte sku vara många andra på strandpromenaden. Men där var många hurtbullar som sprang, joggade eller gick i rask takt. Jag blir så inspirerad av dem så det är lätt att komma upp i rask takt. Nu har jag redan blivit beroende av mina morgonturer, för igår sov jag så länge att jag i stället gick till butiken, och jag kände i kroppen att någonting fattades. 


  Jag pratade igår med grannar som inte har ac och de tyckte nog att det hade varit otroligt hett under värmeböljan. Skolorna måste stänga pga att så många barn hade svimmat; något sådant har jag inte hört om tidigare. Här är skolstarten i september för att den värsta hettan ska vara över.


  Idag är det fem år sedan jag flyttade till Framboyan. Det har varit mycket händelserika år och jag är riktigt nöjd över att vara kvar här. Den här hösten har varit extra lugn, och det finns ännu lägenheter som väntar på att bli bebodda. 
  För en tid sedan läste jag att endast knappt 4 % av lägenheterna på ön hyrs ut för turism. 20 % står tomma medan det är stor brist på lägenheter för kanarierna. Fast jag börjar se allt fler Vv-skyltar tycks det ännu vara många som hyr ut svart. Det är de sk tomma lägenheterna. Myndigheterna vill nu få en ändring på det här, så få se hur de lyckas? Min första lägenhet på Flamboyan har faktiskt mest varit obebodd i fyra år, men det är ovanligt. 


   En annan orsak till att kanarierna har svårt att hitta en lämplig bostad är att hyrorna har trissats upp, isynnerhet på södra delen av ön. Jag har fortsatt att följa med hyresmarknaden och iår är hyrorna ofta 1000€  - 1800€ för en lägenhet med ett sovrum för vintersäsongen. Under pandemin passade många ägare på att renovera, och nu vill de ha valuta för pengarna. Visst finns det också några billigare lägenheter, men då är det nästan alltid fråga om längre kontrakt. När jag flyttade till ön för sju år sedan var hyrorna 600€ - 800€ för vintersäsongen, så nog är det en häftig prisstegring. 


  Några hurtiga gick i plurret i arla morgonstund. Tyvärr har det varit många drunkningsfall iår bland badarna. Alla dagar ser vi dessutom i nyheterna migranter från Afrika som kommer, men alla når inte ända fram. I år har det redan kommit över 23.000 personer, och de senaste veckorna har varit livliga. Många behöver sjukhusvård så det är inte konstigt att akutmottagningarna har långa köer. 


  Bäst att sluta med aftonhimmel. Idag sjunker solen så tidigt att jag får äta middag lite tidigare. 
Njut av senhösten! 
CWB 


 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela