compassola.blogg.se

Frisk?!?!?!?!

Publicerad 2019-04-19 15:49:00 i Allmänt,

 
  Hola från glad feeling. Måste kasta ringblomman för den började se ut som höst. Jag har köpt en kruka persilja till påskgräs, för det behöver jag till kycklinggrytan. Här finns ingen memma eller chokladägg på bordet i år. Men jag har gjort hälsosamma chokladbollar så något annat än mörk choklad blir det till kaffet. Jag kommer att ha en gäst över påsken, så det blir säkert trevligt tankeutbyte.
 
 
  Här finns en katt med klarblå ögon. Månne den får flyga på en kvast under påsknatten? Det bor många katter högst uppe hos en tysk kvinna. Hon har tagit hand om många hemlösa katter, men alla gillar inte det. 
 
 
  Nu har jag varit hos specialisten i LP, för att få veta svaren på alla tester som gjorts. Det var fina nyheter: hjärtat är helt ok för min ålder, och blodproven var bra. Ett positivt svar fanns det bland de ca 10 som direkt berörde borrelian, så det ska kollas upp i höst när jag flyttat tillbaka. Hon sa inget om att det kunde göras i Finland, men det förstår jag väl efter att hon läst min sjukberättelse, som var översatt till spanska.
 
 
  Här satsar de på förebyggande vård, och det är inte konstigt med tanke på de låga skatterna. En sån här liten ö har helt enkelt inte råd att såsa bort resurserna på att ge dålig vård, som i slutändan blir mycket dyr. Nu har jag varit symptomfri så länge att jag vågar börja hoppas. Åtminstone firar jag varje dag som jag mår bra. Det är mycket jag har lärt mig under den här processen, men om det berättar jag senare.
 
 
  Citronmelissan har vuxit häftigt så den hamnade på golvet för att inte blåsa bort. Bacilikan står i ett fönster och blommorna doftar underbart. Nu har jag definitivt kunnat bryta traditionen att ha långfredagen som städdag. I fjol satt jag på flyget, och i år sitter jag under parasollet. Nu städar jag lite i taget så allt är i skick när den här häxan lyfter till vappen. Jag fick lite obehag när jag tänkte på mina små "grannar" på Granö, men med mycket vitlök och skyddsmedel ska jag väl hålla dem borta. Tror att min motion mest blir rodd i år så hoppas på en sommar med svaga vindar.
 
 
  Allt ordnar sig på något sätt och snabbt är jag tillbaka hem här igen. Jag hoppas att jag ska orka vara mera med barnbarnen den här sommaren. Det blev inte så mycket i fjol pga att jag var så trött. Visst har jag en viss känslighet för stress ännu, som kanske blir värre då alla obehagliga minnen dyker upp. Men i nya boken ska jag bearbeta dem och en dag är jag väl ännu starkare. Visst känner jag mig starkare nu än någonsin tidigare, men samtidigt mera medveten om det sköra. Nu hoppas jag att ni alla har en riktigt Skön Påskhelg!
CWB

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela