compassola.blogg.se

Mujer

Publicerad 2019-02-20 20:52:00 i Allmänt,

 
  Hola. Bilden visar hur mycket solen bleker blommorna. Den till vänster är en nyutslagen. Nog blir väl blommorna blekta i Finland också, men här märks det så tydligt. Alla hänger byket avigt av samma orsak.
  Men nu till rubriken som betyder kvinna. Jag har funderat över hur kvinnorna har det här på ön. Både familjevåld och skilsmässor är vanliga här i relation till hela landet, men hur det är i jämförelse med Finland vet jag inte. Jag har lagt märke till att kvinnorna inte alltid verkar må så bra. Nordbor har berättat att de upplevt kvinnor i offentliga jobb som mindre trevliga. Själv tycker jag att det varierar, men visst var det annan service då jag en gång blev betjänad av en man på Centro Salud. Han kunde engelska riktigt bra, men ändå bad han om ursäkt för att han inte kunde prata bättre.
 
 
  Jag kan skönja en undertryckt ilska hos endel kvinnor här, och jag tror att de inte alltid har det så lätt. Säkert ser de på oss, som de tycker är turister, på ett sätt som vi inte kan förstå. Här har turisterna gjort sig kända för en hel del midre trevliga saker, så det är lätt att förstå dem. När turister vandrar omkring på gator och i butiker i bikini och badbyxor, så får jag nog också ett konstigt intryck. Men det är ju inte så många som gör det, men de syns och märks desto bättre.
 
 
  På den här ön har den nordiska kvinnan gjort sig känd, som den som tar för sig av alla nöjen. Männen har väl tyckt att det är rolig omväxling, men för kvinnorna är det inte lika roligt. Första gången jag var på ön hamnade jag ut för strandlejon. Jag undrade hur ljudet från deras radio kom närmare, och när jag tittade upp såg jag att en av männen låg bredvid mig. Då sa jag åt Sofie att nu byter vi ställe, och vi började vandra ut på PDI strand. Kollade inte skyltarna men plötsligt hade vi bara nakna män omkrig oss. Det var nudistområdet och Sofie undrade om det nu blev så mycket bättre 😂
 
 
  Det som jag har lärt mig när jag har bekantat mig med öborna, är att papporna ofta tar hand om barnen varann vecka efter skilsmässan, så i det fallet är de ju helt ok. Träffade på en man som hade levt med en finsk kvinna, och hade två barn i Finland, som ofta besökte honom. Han har varit många gånger i Finland, och jag tänkte att han skulle vara en bra person att intervjua för min bok om GC. Jag fick nämligen en idé om att skriva en story om hur jag lär känna människorna här, och tar mig in i det kanariska samhället. Ja, om jag nu lyckas med det? Det är åtminstone mycket intressant och spännande, och jag har redan känt av fördomarna som de har om oss. Jag har gjort mitt bästa för att skrota dem, och har nog fått höra att jag är en mycket intressant människa. Det att jag skriver tycker människor att är intressant, och jag ska väl få hjälp med den spanska texten snart. Den lär inte ska vara så illa i alla fall, enligt hen som senast läste den.
  I går fick jag veta att jag har tid till specialisten i LP 6.3. Just nu mår jag extra bra men det hinner ändra. Jag var idag till SF, och kände bara lite i högra knä när jag vandrat ca 1.5 h. Hittade en fin bikini åt Felicia så nu får vi hoppas på en vacker sommar. Benjamin får simbyxor han också. Idag har det varit rätt mulet väder. Det är konstigt att det alla år blir lite svalare och sämre väder just till första sportlovsveckan i Finland. Jag såg flera barnfamiljer från Finland idag. Njut av livet och sporta lagom!
CWB

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela