compassola.blogg.se

Nattblogg

Publicerad 2024-05-16 08:51:04 i Allmänt,


Hej från Kastrups flygplats. Kl är 01:28. Landade för ca en halv timme sedan och hittade genast en soffa, men tyvärr ropar högtalarna var 15 min och informerar om att vi ska hålla reda på bagaget. Just när man slumrar in blir man väckt; rena ljudterrorn för öronproppar hjälper inte ens. 

Jag brukar i allmänhet inte se andra flygplan i luften då jag flyger, men idag såg jag två stycken. Det första kom snett framifrån och flög snabbt förbi, men det här körde vi om så jag hann få en bild. Kaptenen hade lite bråttom, för vi var försenade i starten, pga att de inte hade kunnat tömma planet, eftersom flygplatsens bussar var försenade. 


Troligen en väska som ensam är ute och reser. Det är många listor som "bagagegubbarna" bör hålla reda på. Den fick komma med, men få se om min kom rätt? Det vet jag på HEL i morgon, för nu reser jag med samma bolag. Vueling har slutat flyga till HEL, åtminstone den här tiden på året, och deras bagageavgifter är höga. 


Polkagrisarna flyger också. 

Det var lite svalare och nästan mulet väder idag; idealiskt då man måste klä på sig. Jag har inte haft skor sedan jag flyttade ner i augusti, men nu ska jag inte ta så lång morgonpromenad. Jag minns den gången jag hade vandrat på Barcelonas flygplats, och när jag kom fram till Granö hade jag stora blåsor på tårna. 

 
Det blåste friska svala vindar på östra sidan idag. 
Troligen helt normalt väder, men nu har vi så länge haft varmare än normalt så att normalt känns svalt. Få se hur mycket jag blir tvungen att klä på mig i Hesa. Där är varmt nu men det är inte säkert att jag tycker lika. Bäst att vara försiktig för det var nog ett sånt grymt hostande i kabinen. Om jag klarar mig undan dom bobborna så är jag glad. 


Nog är det svårt att förstå att det är nästan nio månader sedan jag mellanlandade på den här flygplatsen. Det har varit sköna och lugna månader. Värmeböljan i oktober var häftig, men den förde med sig positiva saker. Aktiva månader har det också varit; jag har fått mycket gjort. 


I morse när jag vandrade på stranden tänkte jag att nog har jag blivit lite immun, för det var helt annorlunda den första tiden. Borde jag bo så långt från havet att jag inte sku vandra där alla mornar för att bättre kunna uppskatta det? En tre månaders paus kommer nog att få mig att uppskatta det igen. Få se hur det blir med mina roddturer på mornarna som jag har planerat. Jag måste be Bjarne komma och hjälpa mig att få roddbåten vänd, men han sku ju komma och kolla vilka träd han kan ta. En björk, som torkade så illa för ett par år sedan, får han gärna fälla åt mig. Den står mitt på gården så där ska jag väl kunna såga. Jag sku vilja testa på motorsågen ännu, men ner i dälden går jag inte längre.  


Lugnt och skönt är här men ljudföroreningen stör. Tiden går snabbt; snart är det dags för lite mat innan jag igen stiger ombord. På söndag blir det ingen blogg för då åker jag ut till ön. Få se när jag nästa gång skriver här? Det beror på vädret och nätkontakten. 


Det blev flygtema den här gången, men nästa gång blir det säkert andra "juttur". Taxikusken försökte prata finska idag, och räknade upp alla findländska kändisar han kom på. Det var många och han visade på vilket hotell Mauno Koivisto har bott. Han firade semester i många år på GC.
Ha det gott där du är! 
CWB  


  






Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela