compassola.blogg.se

Borrelia! đŸ˜« đŸ€”

Publicerad 2018-07-22 13:31:00 i AllmÀnt,

 
  Hej frÄn fuktig vÀrme. Skillnaden mellan mina paradis Àr fukten. Samma temperatur har vi ofta dÀr men den kÀnns inte lika som hÀr. Fukten gör vÀrmen annorlunda; lite som i bastun. Jag njuter av vÀrmen men fukten gillar jag inte, eftersom bÄde sÀngar och klÀder kÀnns fuktiga.
 
 
   Provsvaret kom pĂ„ onsdag som ett sms av lĂ€karen. Inga mögligheter att stĂ€lla frĂ„gor var det den hĂ€r gĂ„ngen. Svaret blev ingen överraskning eftersom tillĂ€ggstiden berĂ€ttade, att nĂ„got visat möjlighet till positivt svar. Nytt prov ska tas om 3 - 4 veckor. Hur hade det gĂ„tt om jag litat pĂ„ den första lĂ€karen, som utan att ha sett mig, tyckte att jag skulle gĂ„ hem och vĂ€nta att utslaget blivit 5 cm? Jag tĂ€nker med tacksamhet pĂ„ den vĂ€nliga och empatiska mottagningssköterskan, som fixade lĂ€kartiden Ă„t mig. LĂ€karen var ju ocksĂ„ vĂ€nlig och noggrann, fast han inte var sĂ„ övertygad att det var borrelia. I gĂ„r lĂ€ste jag om en person som fĂ„tt kĂ€mpa för att fĂ„ vĂ„rd för samma lömska sjukdom. ÄndĂ„ Ă€r tidig vĂ„rd det mest kostnadseffektiva alternativet, för att nu inte tala om mĂ€nskligt lidande. 
  Alla mina olika symptom började försvinna efter att jag tagit medicin nĂ„gra dagar. De var sĂ„ diffusa att jag skyllt en del pĂ„ Ă„derbrĂ„ck och Ă„ldrande. Det var skönt att mĂ€rka att Ă„ldrandet inte sker sĂ„ snabbt 🙂 
 
 
  Vinden tog bort algerna sÄ kanske blir det lite vattenjoggning Ànnu i sommar. Just nu vill jag inte utsÀtta mig för fler faror, men det Àr sÄ skönt att havet fick rÀtt fÀrg. Snart kommer Felicia och dÄ skulle det ju vara roligt att fÄ simma. 
 
 
  I gÄr kom min kollega frÄn mÄnga Är tillbaka pÄ besök, och det blev mÄnga timmar av givande tankeutbyte. Vi hade sÄ mycket nytt att delge varandra, och samma varma respektfulla kÀnsla fanns kvar. Med en del mÀnniskor Àr det sÄ lÀtt att umgÄs, att man bara fortsÀtter dÀr man slutat fast det gÄtt mÄnga Är. Det blir sÀkert flera trÀffar och jag ser den hÀr första som en del av min resa med boken. 
  PÄ tal om den sÄ hÄller jag Ànnu pÄ med korrekturlÀsandet, och det bli nÄgra korta tillÀgg ibland, men jag börjar bli nöjd med den gamla texten. Nu har jag insett att jag mÄste kontakta ett tryckeri om jag ska hinna fÄ den tryckt innan jag reser. SÄ snÀlla du, om du kÀnner till nÄt förmÄnligt tryckeri i helsingforstrakten, hör av dig snart. Boken ska blir just som jag; amatör och hemlagad. Bilderna har jag tagit sjÀlv och jag vet exakt hur den ska se ut. 
 
 
   Nu börjar jag lĂ€ngta efter krĂ€ftor och dillen börjar se fin ut. Lite sĂ„ng och glada skratt hör ju till nĂ€r sibbobon huttar och ....... 😀 VĂ€rmen ska ju hĂ„lla i sig sĂ„ kanske vi klarar oss utan dunjackor i Ă„r.
 
   Nu klipper jag grÀset pÄ gÄrden och undviker alla stÀllen med högt grÀs. Lite obehag för fÀstingar har jag fÄtt och det roliga Àr att jag i Är har varit extra försiktig. Intuitionen sade nÀmligen i vÄras, att det kommer att hÀnda nÄgonting med en fÀsting i sommar. Varje gÄng jag sÄgat nere i dÀlden drog jag genast av mig klÀderna och hade "punkkicheck". Den gÄngen som en lite jÀkel hade hunnit bita sig fast, hade jag gÄtt via bÄten och hÀllt bensin i tanken. SÄ det att de lÀnge vandrar omkring stÀmmer inte, för den hÀr hade bitit sig fast genast nÀr den kommit innanför byxbenet. Strumporna hade jag dragit ovanpÄ men inte hjÀlper det heller alltid. Och det att vitlök hÄller dem bort stÀmmer inte heller, för jag lÀgger vitlök i all mat. Och det dÀr med 24 h kan vi glömma, för den hÀr hade knappast suttit fast 1 h. 
Jag Àr glad att Teo sÄgade de sista trÀden och bar upp allt, sÄ att jag helt slipper att gÄ ner. 
 
 
  NÀr jag trÀffade en sommargranne pÄ butiksbÄten och rÀknade upp alla faror hÀr, mÀrkte hon att jag glömt en; om man gÄr till lidret kan man fÄ sorkfeber, som ju Àr en mycket trÄkig sjukdom som ocksÄ krÀver medicinering. Skönt att jag har det lite lugnare i mitt andra paradis. Njut av vÀrme och blomsterprakt! 
CWB 
   

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela